BRAVO, MALENA!

Sjajne vijesti stižu o hrabroj Lavi! Može sama hodati i ustati: ‘Hvala vam na tome!’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

‘Lava je uspješno dozirana, uspješno je napravila svoje prve korake, uspješno stoji i kreće, a najvažnije od svega izrasta u sretnu djevojčicu punu ljubav’, navela je njena majka. Priča o djevojčici ujedinila je Hrvatsku i regiju te se za njezino liječenje skupilo 2,4 milijuna eura

Lava Petrušić (3) koja boluje od spinalne mišićne atrofije ujedinila je cijelu regiju u humanitarnoj akciji na početku godine u kojoj se skupilo 2,4 milijuna eura za primanje lijeka i bolničko liječenje u Los Angelesu.

Lava nije mogla sama stajati ni jesti, a danas uspješno sama hoda i ustaje, a zagriz joj je znatno jači i disanje kvalitetnije. Jedini cilj Lavinih roditelja bio je omogućiti joj primanje lijeka Zolgensma, a u tome su i uspjeli.

Majka Petra kaže da otkako prima terapiju do danas, vidi njezin napredak u mnogim segmentima.

“Lava je uspješno dozirana, uspješno je napravila svoje prve korake, uspješno stoji i kreće, a najvažnije od svega izrasta u sretnu djevojčicu punu ljubavi. Vama, hrvatskim građanima, od srca hvala na tome! Neizmjerno smo zahvalni što ste prepoznali našu priču i odlučili ju podržati”, rekla je Petra za 24 sata.

Lavina majka redovno objavljuje fotografije i videozapise na društvene mreže gdje se može vidjeti napredak ove hrabre djevojčice.

“Prije godinu dana tri osobe su stajale i držale te kad padaš dok ovo radiš. Jučer si odradila bez držanja i bez ijednog pada u trupu! Kakva godina! Kakav rast!”, objavila je Petra na instragram profilu uz Lavin video, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari