VREMENSKA PROGNOZA

Video | Kakvo nas vrijeme čeka ovog vikenda? Stiže promjena, a ljubitelji snijega mogli bi doći na svoje

Na kopnu će subota većinom biti oblačna i maglovita, a malo snijega može zalepršati u Gorskom kotaru pa i na zapadu unutrašnjosti. U nedjelju će biti i sunčanih razdoblja, ali i kiše, u najvišem gorju opet i snijega tako da je teško reći koji dio vikenda je bolji za boravak na otvorenom. Nedjelja svakako toplija, a sve toplije bit će i u nastavku tjedna. Tamo negdje krajem razdoblja, u srijedu stiže nam novo, jače naoblačenje i kiša

Nekoliko stabilnih pa i dosta sunčanih dana imamo u većem dijelu zemlje pod utjecajem stabilne anticiklone što za kopneni dio često zimi znači hladnoću i maglu. Otprilike to nas i očekuje u petak i pogotovo u subotu. Jutro će u unutrašnjosti biti hladno, područje s maglom prostirat će se većim dijelom središnje Hrvatske, a temperatura uglavnom ispod nule – u gorju i do -6. Na Jadranu zato sunčano, također hladno, a puhat će slab burin i sjeverac.

Poslijepodne će ipak biti sunčanih razdoblja i u kopnenim krajevima, ali treba računati na to da će se magla zadržati barem do sredine dana. O trajanju magle ovisit će i najviša dnevna temperatura koja će sutra rijetko gdje prelaziti 4 ili 5 Celzijevih stupnjeva.

I na istoku magla do barem sredine dana, osobito na krajnjem istoku i u Posavini. Nakon toga pretežno sunčano, slab vjetar, a temperatura također između 3 i 5 celzijevaca. Na jugu Jadrana zato sunčan dan uz slab do umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura će rasti do 13 stupnjeva.

Veći dio dana bit će sunčano i na sjevernom dijelu, ali zato navečer naoblačenje kao najava promjene vremena i kiše koja će ovdje povremeno padati u subotu.

Vrijeme za vikend

Na kopnu će subota većinom biti oblačna i maglovita, a malo snijega može zalepršati u Gorskom kotaru pa i na zapadu unutrašnjosti.

U nedjelju će biti i sunčanih razdoblja, ali i kiše, u najvišem gorju opet i snijega tako da je teško reći koji dio vikenda je bolji za boravak na otvorenom. Nedjelja svakako toplija, a sve toplije bit će i u nastavku tjedna. Tamo negdje krajem razdoblja, u srijedu stiže nam novo, jače naoblačenje i kiša.

Na moru promjenljivo, povremeno s kišom gotovo sve dane osim u petak i u subotu. Kiša će u nedjelju zahvatiti sve krajeve, a u ponedjeljak i subotu samo na sjevernom Jadranu. Zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak, a od ponedjeljka jugo koje će prema sredini tjedna sve više jačati. I ovdje temperatura u porastu, a u srijedu jača kiša duž cijele obale, prognozira Ana Bago Tomac za RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari