DUGO, TOPLO LJETO

Školarci zadovoljni: Početak nastave 9. rujna! Ipak, nisu svi sretni: ‘Ne mogu svi biti 2 i pol mjeseca na moru’

U turističkoj Dalmaciji itekako zadovoljni no na kontinentu su podijeljeni oko odluke o pomicanju nastave

Zbog nesnosnih vrućina, a na zahtjev dalmatinskih ravnatelja i župana nastava se u cijeloj Hrvatskoj odgađa za tjedan dana.

Umjesto 2. rujna, školska godina počinje 9. rujna. Objavio je to premijer Andrej Plenković, a pomicanje školske godine nadoknadit će se vjerojatno tijekom planiranog drugog dijela zimskih praznika u veljači, piše Danas.hr.

Prema već objavljenom školskom kalendaru, u kojem Ministarstvo prethodno nije uvažilo slične prijedloge, ionako školska godina ima više nastavnih dana od propisanih najmanje 175. Odatle, vjerojatno, i premijerovo uvjerenje da će se pomicanje početka nastavne godine uredno nadoknaditi.

“Danas smo na inicijativu dalmatinskih i obalnih župana, u prethodnoj konzultaciji s Vladom i ministrom obrazovanja Radovanom Fuchsom da školska godina umjeto planiranog 2. rujna počne 9. rujna. To je bio dogovor sa svim županima i gradonačelnikom Zagreba tako da to mogu planirati i roditelji i svi naši zaposlenici u obrazovanju”, kazao je premijer Plenković.

U turističkoj Dalmaciji itekako zadovoljni no na kontinentu su podijeljeni oko odluke o pomicanju nastave:

“Nažalost, mi nećemo biti dva i pol mjeseca na moru, tako da što se mene tiče mogla bi početi 2. rujna jer je i tako problem gdje ćete cijelo ljeto s djecom?”, kaže Zagrepčanka Tamara. Njen sugrađanin Goran kaže da će onda vjerojatno nastava trajati malo duže u šestom mjesecu, pa dođe na isto jer vruće će biti tad i sad.

“Pa neka za djecu je to dobro. Zašto? Pa vidite da su vrućine, neka ljudi iskoriste more”, kaže Zagrepčanin Ivan.

“Kako su sad svi mladi na mobitelima bolje im je da idu u školu, više se druže s vršnjacima. A opet, bit će prevruće i prerano”, kaže Arijana iz Samobora, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari