Slab snijeg u Gorskom kotaru: Kolnici su vlažni i skliski te je moguća poledica!

Foto: Ilustracija

Snijeg pada i u Slavoniji i sjevernoj Hrvatskoj

Slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Slavoniji i sjevernoj Hrvatskoj, kolnici su mokri ili vlažni i skliski i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Lici; zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorene su za sve skupine vozila, no zbog jakih bočnih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali DC8 između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila)

Zimsko je računanje vremena pa vozače motornih vozila HAK podsjeća da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Od 15. studenoga do 15. travnja iduće godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari