SNIJEG NA PLATKU! Dežurne službe u pripravnosti, promjena vremena otežat će promet

Zimska idila već je tu, a umjesto inja na granama će uskoro biti pravi snježni pokrivač

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Najavljena promjena vremena je stigla, a s njom i zahladnjenje i problemi u pomorskom i cestovnom prometu. U prekidu su neke katamaranske linije, a problema zbog bure ima i na Jadranskoj magistrali.

U najvišim predjelima Gorskoga kotara i na Sljemenu zalepršale su i prve pahulje snijega, a zbog olujnih udara dionicom autoceste A6, od Grobnika do Delnica smiju samo osobna vozila, dok sva ostala prema Zagrebu moraju starom državnom cestom.

Prvo upozorenje vozače je dočekalo na ulazu na autocestu prema Zagrebu. Posljednjih 37 sati njome smiju samo osobna vozila. Na Oštrovici je jasno zašto ostali moraju starom cestom. Udari bure jači su od sto kilometara na sat. S olujnom burom dolijeću i pahulje, ali se ne zadržavaju na tlu.

Osjeti se dolazak prave zime.

Dežurne službe za njega su spremne. U delničkoj cestarskoj bazi radi se punom parom. Goran u bageru i Tomislav u ralici tandem su zbog kojih je vožnja autocestom sigurnija.

“Soli ne fali i od noćas se radi punim kapacitetom”, potvrdio nam je Goran Legović, vozač stroja. Dok snijeg ne krene, oni svejedno imaju posla.

“Od jučer pada taj slabi snijeg koji se nije praktički zadržavao na kolniku, međutim uz niske temperature, može se stvoriti sloj leda. Mi posipavamo konstantno, 0-24 sata po potrebi”, kazao nam je Valentin Crljenko, voditelj tehničke jedinice Delnice HAC.

U Starom Lazu minusi znaju biti najdeblji, ali Gorani su spremni. U najvišem naseljenom mjestu u Hrvatskoj, hladnoća ipak grize. Barbara je tati u Begovo Razdolje stigla iz New Yorka u kojemu živi. Jutros ju je probudilo -7 stupnjeva.

Zimska idila već je tu, a umjesto inja na granama će uskoro biti pravi snježni pokrivač.
Maja Brkljača/Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari