MONSTRUOZNO

“Slobodno siluj Ukrajinke ali koristi kondom”: RSE pronašao suprugu ruskog vojnika koja mu je dala ‘dozvolu za silovanje’

Twitter

‘Hajde, siluj Ukrajinke, OK? Ali mi ništa nemoj govoriti!’, kazala je. ‘Mogu?’ ‘Da, ali nosi zaštitu!’

Radio Slobodna Evropa i Schemes, istraživački projekt ukrajinskog servisa RSE-a, objavili su da su otkrili identitet 27-godišnjeg ruskog vojnika i njegove supruge, navodno snimljenih kako razgovaraju o silovanju Ukrajinki. 

U njihovom pozivu, koji su presrele sigurnosne službe u regiji Herson, na samom jugu Ukrajine, može se čuti da žena muškarcu daje dopuštenje za silovanja.

“Hajde, siluj Ukrajinke, OK? Ali mi ništa nemoj govoriti!”, kazala je žena, smijući se.

“Mogu?”

“Da, dopuštam ti, ali nosi zaštitu!”

Tako se odvijao razgovor navodnih supružnika, kojima Radio Slobodna Europa navodi identitete. RSE i Scheme su im identitete uspjeli utvrditi nakon što im je njihove brojeve dostavio izvor u ukrajinskim sigurnosnim službama. Konačno, njihove su identitete utvrdili i preko profila na društvenim mrežama. 

Oboje su rođeni u Orelu, gradu 350 kilometara udaljenom od Moskve. Kasnije su preselili na Krim. Da je riječ o pripadniku oružanih snaga Ruske Federacije, potvrđuju i objave njegove na društvenim mrežama

Kada su ga kontaktirali, on je potvrdio svoj identitet, ali je odbacio optužbe da je on osoba s poziva. Rekao je da se nalazi u Sevastopolju, krimskoj luci u kojoj je sjedište ruske crnomorske flote.

Njegova supruga također je porekla optužbe. Radio Slobodna Europa i Scheme navode da njihovi glasovi odgovaraju glasovima osoba sa snimke spornog telefonskog poziva. Zasad nijedno od njih nisu optužili za silovanje, a protiv para nisu podignute optužnice. 

“Čak i da su se možda našalili u razgovoru, snimka telefonskog poziva pojavila se usred sve većeg broja navoda ukrajinskih žena da su ih silovali ruski vojnici koji su ih okupirali tijekom aktualnog rata u Ukrajini”, piše Radio Slobodna Evropa, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari