NIJE ZA SVE ISTO

Slovenija objavila detalje ulaska u zemlju; Sve ovisi o tome koje ste cjepivo primili…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Slovenija je objavila detaljna pravila za ulazak u svoiju zemlju za one koji žele prijeći granicu na temelju toga što su cijepljeni.

Tako prema pravilima u  zemlju se može ući sa samo jednom dozom AstraZenece, uz protek 21 dana od cijepljenja, no ne može se ući s jednom dozom Pfizera i Moderne, pišu Vijesti.hr

Kako se ističe s ta se dva cjepiva može u ući ako su primljene obje doze. Za Modernu od druge doze treba proći 14 dana, a za Pfizer je dovoljno sedam.

Prilikom prelaska graničnoj policiji treba pokazati potvrdu o cijepljenju.

Cijepljene osobe mogu ući u Sloveniju ako su: prije najmanje sedam dana primili drugu dozu BioNTech/Pfizer, prije najmanje 14 dana primili drugu dozu Moderne, prije najmanje 21 dan primili prvu dozu AstraZenece, prije najmanje 14 dana primili dozu Johnson & Johnsona, prije najmanje 14 dana primili drugu dozu Sputnika V, prije najmanje 14 dana primili drugu dozu Sinovaca, prije najmanje 14 dana primili drugu dozu Sinopharma

Onima koji nisu cijepljeni i dalje ostaje mogućnost negativnog PCR testa koji ne smije biti stariji od 48 sati ili pozitivnog PCR testa na koronu koji mora biti stariji od 21 dan i ne smije biti stariji od šest mjeseci.

Bez testa i potvrde o cijepljenju moguće je u Sloveniju ući zbog tranzita, no zemlju se mora napustiti unutar 12 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari