RAZLOG ZA ZADOVOLJSTVO

Slovenija se vraća u normalu, virus je pobijeđen? Nema zaraženih, otvaraju se kafići, restorani…

Ljubljana

Svi slovenski ugostitelji koji rade na otvorenim prostorima, imaju vrtove i terase, od sutra će ponovno posluživati goste.

Svi slovenski ugostitelji koji rade na otvorenim prostorima, imaju vrtove i terase, od sutra će ponovno posluživati goste. No, moraju se pridržavati mjera.

“Za nas je najvažnije da razmjestimo stvari u restoranu, tako da bude razmak među gostima. Mora biti propisani razmak između gostiju. On mora biti  metar i pol. Kao  što vidite, od stola do stola”, kaže jedan vlasnik restorana iz Ljubljane.

Svo osoblje restorana morat će nositi maske, a tu je i nezaobilazna dezinfekcija i održavanje higijene. Najveći problem je kako smjestiti sve ljude bez kršenja mjera.

“Ako se radi o šest ili sedam osoba, o nekom društvu, neka nam se ranije najave. Zato jer… Problem je što ne možemo tek tako povećavati stolove, dodavati stolice jer se moramo održavati izmjerene udaljenosti”, govori vlasnik restorana iz Ljubljane.

Ugostiteljski objekti bili su zatvoreni mjesec i pol, a u tom periodu Slovencima su, kao i Hrvatima najviše nedostajali kafići. Mnogi tako ne dvoje oko toga što će prvo napraviti sutra.

Građanima su nedostajali i šoping centri, no o njihovom otvaranju još nema govora. Sljedeći korak u povratku u normalu tiče se djece, a ona bi se od 15. svibnja trebala vraćati u vrtiće i škole koje se otvaraju za prva tri razreda osnovne i završni razred srednje škole.

Matija Mlinarić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari