PROGNOZA VREMENA

Snijeg nam za vikend stiže i na Kvarner? Kraj tjedna obilježit će nova zahlađenja!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Meteorološka 2021. nastavila je tamo gdje je 2020. stala, odnosno prati nas za doba godine razmjerno toplo i promjenjivo vrijeme uz snijeg samo u gorju.

Hladno siječanjsko vrijeme zasad nas je zaobišlo, temperature zraka konstantno su iznad prosjeka, a snijeg je rezerviran tek za više dijelove Ćićarije i Učku. Negativne temperature zraka su rijetke, a bilježimo ih uglavnom u gorju.

Netipično za zimu, prvih dana 2021. godine zabilježili smo u nekoliko navrata jaku tuču koja je posebno obilna bila na Labinštini. Također, prisutna je iznimna grmljavinska aktivnost, a munje su ponegdje pričinile i štetu. Pritom treba spomenuti kako su na moru prvih dana godine i pijavice bile nerijetka pojava.

Kod Raba se jučer razvila i jaka grmljavinska ćelija, kao da je srce ljeta!

Vrijeme je zaista netipično za doba godine. Trenutno se oko Raba razvila snažna grmljavinska ćelija uz brojne munje, kao da je ljeto. Sijevanje se vidi čak sa sjevera Istre…?⚡️⚡️⚡️

www.istramet.hr

Objavljuje IstraMetSrijeda, 6. siječnja 2021.

U petak će južni vjetar konačno zamijeniti bura, a atmosfera će se barem nakratko stabilizirati. U Gorskom kotaru padat će snijeg, dok će na Jadranu dominirati bura. U subotu očekujemo sunčanije vrijeme s burom, ali riječ je o tek kratkotrajnom predahu od meteoroloških uzbuđenja.

Naime u nedjelju će na vrijeme utjecati sredozemna ciklona, a uz dotok hladnog kontinentalnog zraka i snijeg će biti nerijetka pojava. Iako većina modela trenutno ciklonu smješta južnije što našem području uglavnom donosi suho vrijeme, pahulje će vjerojatno barem nakratko zalepršati u velikom dijelu riječkog područja i Istre.

U nizinama unutrašnjosti Hrvatske valja očekivati prvi pravi zimski snijeg, a snijeg će vjerojatno pasti i na potresom pogođenom području uz pad temperatura zraka i zimsko vrijeme, piše Istramet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari