SNIJEG PREKRIO HRVATSKU: Ledene nevolje zbog velikih hladnoća i do -10 tek stižu!

Zima je u svom punom sjaju zabijelila i zaledila Hrvatsku, zatvorila mnoge prometnice, a dio stanovnika kod Senja satima ostavila bez struje. Prvi snježni udar privremeno slabi, no temperature ne prestaju padati što ćemo sutra okusiti pod vlastitim nogama i kotačima

Prava je zima stigla, s njom i snijeg koji je zabijelio prometnice.

Otežano se vozi u većem dijelu unutrašnjosti i Hrvatskom primorju, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javio je HAK u 18 sati.

U dijelu Dalmacije i Istre kolnici u mokri i vlažni te skliski od kiše. Vožnja u koloni i zastoji mogući su na dionicama na kojima prolaze vozila zimske službe pa HAK vozače moli za strpljenje. Upozoravaju i na moguće odrone zemlje i kamenja.

Orkanski udari bure kraj Senja u nedjelju su ostavili 20-ak obitelji bez struje, no u poslijepodnevnim satima kvar je otklonjen.

U Gospiću je danas nakon Zavižana izmjereno najviše novog snijega – jutros ga je bilo 26 centimetara. U Crnom lugu kod Risnjaka i Hrvatskoj Kostajnici 21, Delnicama 19, Sisku 18.

Najhladnije, čak -11 tijekom dana, bilo je bilo na Zavižanu i Sljemenu, -9 u Čabru, -8 u Delnicama, kao i Plitvičkim jezerima. Senj je mjerio -2, ali uz vjetar od 70 tak kilometara na sat osjećaj je hladnoće bio ledenih -12!

U Zagrebu hladnih -5 uz 15-ak centimetara snijega. Pred ulazima stanari, a na cestama ralice bez prestanka su ga čistili.

“Cijelo vrijeme su sve naše ekipe na terenu, svih naših 230 ekipa. Situacija je relativno dobra, prometnice su prohodne, bitno nam je naglasiti da uspijevamo održati sve linije javnog gradskog prometa također prohodnima”, rekao je glasnogovornik Zimske službe Zagrebačkih cesta Vlado Suša.

A snijeg bi sutra mogao zamijeniti led.

“Mraza će biti i u priobalju, a u kopnenom području temperatura će se spustiti i do -10.
To su temperature pri kojima i sol za posipanje ima slabiji učinak pa bi moglo biti opasne poledice. U utorak novi snijeg koji će postupno prelaziti u kišu koja se opet može smrzavati na tlu”, objasnila je meteorologinja RTL-a Dunja Mazzocco Drvar.

Od srijede porast temperature, a snijeg bi se trebao otopiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari