OBILNE PADALINE

Snijeg stvara probleme i u Sloveniji: Zatvorene neke prometnice, automobili i kamioni proklizali s ceste

Foto: 24ur.com

‘Na put krenite ranije nego inače i uz obveznu zimsku opremu. Najviše problema moguće je na usponima autoceste te na Primorskoj, gdje će dodatnih problema biti i zbog jakih olujnih udara’, upozoravaju iz Prometno-informacijskog centra za državne ceste

Središnji i istočni dio zemlje već su rano ujutro zahvatile obilne snježne padaline koje već stvaraju probleme u prometu, prenosi 24ur.com.

Proklizavanja kamiona su na štajerskoj autocesti između čvora Dramlje i tunela Pletovarje, gdje je zatvoren trak prema Mariboru. Zatvoren je i vozni i pretjecajni trak između čvora Slovenska Bistrica jug i odmorišta Tepanje prema Ljubljani. Promet je blokiran na štajerskoj autocesti prije čvora Žalec prema Mariboru.

Foto: 24ur.com

Zatvorena je i cesta Poljana-Šentvid. Zatvoren je trak na Vipavskoj brzoj cesti zbog kvara teretnog vozila prije čvora Nanos prema Razdrtom. Između čvora Nanos i čvora Selo zabrana je i za kamp prikolice, kamione i vozila s ceradama do osam tona.

“U osam sati u suradnji s policijom započet ćemo s uklanjanjem kamiona na Štajerskoj autocesti prema Mariboru. Kamioni će se uklanjati na parkiralište između Vranskog i Arje vase”, priopćili su iz Društva za autoceste republike Slovenije.

Foto: 24ur.com

“Dogodile su se brojne prometne nesreće i proklizavanja teretnih i osobnih vozila. Najviše problema zbog proklizavanja kamiona ima na štajerskoj autocesti, rekao je Vasja Podkrižnik iz Prometno-informativnog centra za državne ceste.

Na Štajerskoj autocesti prije čvora Žalec prema Mariboru već je počelo izbacivanje teretnih vozila iznad 7,5 tona.

Ekipe za oranje i posipanje već su na cestama, promet se odvija usporeno. “Na put krenite ranije nego inače i nikako bez obvezne zimske opreme. Najviše problema moguće je na usponima autoceste te na Primorskoj, gdje će dodatnih problema biti i zbog jakih olujnih udara. Ispadanje mjestimice može očekivati ​​i vozače teretnih vozila”, upozoravaju iz Prometno-informacijsog centra za državne ceste.

Foto: 24ur.com

U zimskim uvjetima, kada su kolnici mjestimice zasniježeni i skliski, a na izloženim dijelovima mogu biti i poledice, tim je važnije da vozimo primjerenom brzinom te da vozila budu tehnički besprijekorna i propisno opremljena. To ne znači vožnju unutar ograničenja, već oprezniju vožnju kako bi se sigurno stiglo na odredište, savjetuje i Policija.

“Kao uvod možemo istaknuti da je uvijek potrebno prilagoditi brzinu i poštivati ​​pravila cestovnog prometa. Posebno ističemo da alkoholu nije mjesto na cesti te da je vožnja pod utjecajem alkohola u kombinaciji s uvjetima na cesti često završi tragično”, poručuju, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari