MEĆAVA U METROPOLI

Zabijelio se glavni grad: Problemi u javnom prijevozu, auti zapeli u snijegu. ‘Potpuni kolaps. Jedva sam došla na posao’

Problema ima i u javnom gradskom prijevozu. Dio autobusnih linija je u prekidu zbog više prometnih nesreća, dok neke prometuju izmijenjenim trasama

Najavljivana hladna fronta stigla je u Hrvatsku, a snijeg je jutros zabijelio ulice Zagreba. Snježni pokrivač uhvatio se na većini cesta u gradu, krovovima kuća i zgrada i prekrio automobile i stabla.

Onima koji su pješke krenuli u školi ili na posao najbolji je prijatelj kišobran budući da pahulje neumorno padaju, a od mećave se jedva vidi.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ni vozačima nije ništa lakše s obzirom na to da se snijeg na dijelu cesta već pretvorio u bljuzgu koja im stvara probleme uz smanjenu vidljivost.

“Jedva sam došla na posao. Od mećave skoro ništa nisam vidjela, nisam znala jesam li uopće u svojoj traci. Bez obzira na to što sam očistila snijeg s cijelog auta kad sam krenula, tijekom puta je napadao po prozorima pa nisam vidjela skoro ništa oko sebe”, rekla nam je jedna čitateljica koji je snijeg, iako su ga danima najavljivali, ipak iznenadio.

: Patrik Macek/PIXSELL

Na relaciji Marija Bistrica-Zagreb više je vozila zapelo u snijegu i sletjelo s ceste, stoji u objavi na Facebook stranici Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija.

Problema ima i u javnom gradskom prijevozu. Dio autobusnih linija je u prekidu zbog više prometnih nesreća, dok neke prometuju izmijenjenim trasama.

“Zbog snijega na kolnicima, autobusne linije 104 (Jandrićeva – Dom umirovljenika), 130 (Črnomerec – Borčec), 137 (Črnomerec – Perjavica – Borčec), 205 (Dubrava – Markuševec – Bidrovec) i 233 (Mihaljevac – Markuševec) privremeno su u prekidu. Autobusna linija 262 (Dubec – Sesvete – Planina Donja) skraćena je do Kučilovine 38, linija 208 (Dubrava – Vidovec) do Dva potoka (raskrižje Miroševečke i Ulice Vida Ročića), a linija 149 (Kuniščak – Vrhovec) prometuje do starog okretišta.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zbog prometne nesreće u Kustošijanskoj ulici, linije 126 (Črnomerec – Gornja Kustošija – Krvarić) i 135 (Črnomerec – Graberje) privremeno su u prekidu.

Zbog prometne nesreće drugih sudionika u prometu u Dubokom jarku, linije 264 (Dubec – Sesvete – Jesenovec), 270 (Dubec – Sesvete – Blaguša), 271 (Dubec – Sesvete – Glavnica Donja), 272 (Dubec – Sesvete – Moravče), 273 (Dubec – Sesvete – Lužan) i 274 (Zagreb (Dubec) – Sesvete – Laktec) prometuju neredovito”, izvijestili su iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET).

“Kiša i snijeg u kombinaciji s jakim vjetrom otežali su dolazak na posao. Toliko je padalo da se jedva vidjelo voziti. Vlak je kasnio, ali ne kao inače”, ispričala nam je čitateljica koja iz Dugog Sela putuje u Zagreb na posao.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Tramvajska linija 7 opet se počela redovno prometovati malo iza 7 sati nakon što je otklonjen kvar.

Inače, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sinoć je gostovao u RTL Direktu te je na pitanje hoće li kao i njegov prethodnik “jesti snijeg”, odgovorio da neće jer je “na dijeti nakon blagdana”. Budući da snijeg ne prestaje padati, ostaje za vidjeti kakvo će stanje u gradu i na gradskim prometnicama biti do kraja dana.

Snijeg stvara probleme i u ostatku zemlje. Zbog susnježice i snijega otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari