ZIMSKI UVJETI

Snijeg zabijelio dijelove Hrvatske, vozači upozoreni na oprez: Na autocestama tri nesreće otežavaju promet

29.11.2021., Delnice - Snjezni uvjeti vladaju na podrucju Gorskog kotara. Od Kamenjaka, Gornjeg Jelenja, Fuzina, Lokava, autoceste Rijeka-Zagreb do Delnica.

Moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima

Diljem Hrvatske pada snijeg, u pojedinim dijelovima susnježica, a u unutrašnjosti zato valja biti posebno oprezan u prometu, jer je, uz oborine između kiše i snijega, pri tlu moguća poledice, češće na zapadu.

HAK je objavio da su za sada zabilježene tri prometne nesreće koje otežavaju promet na autocesti.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 kraj čvora Bosiljevo u smjeru Dubrovnika, promet ide jednom prometnom trakom i vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h, javljaju iz HAK-a.

Na autocesti A1 na 34+450 km između čvora Jastrebarsko i čvora Karlovac u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h, dok na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Jankomir u smjeru Zagreba promet teče usporeno.

U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg, slab uz kišu mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala je vozila obavezna zimska oprema na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru.

Na graničnim prijelazima Bregana-Obrežje teretna vozila na izlaz čekaju jedan sat.

Zbog vjetra u prekidu su: trajektne linije Ubli-Vela Luka-Split, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik i Prapratno-Sobra; katamaranske linije Vis-Split, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka te brodske linije Mali Lošinj-Unije-Susak, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

Obilna kiša i snježni pokrivač

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje uz oblake i oborinu. Bit će to isprva kiša koja će sve češće prelaziti u snijeg, a do večeri se tanji snježni pokrivač, osim u gorju, može stvoriti i ponegdje u nižim predjelima, prije svega u Hrvatskom zagorju, Međimurju i uz granicu sa Slovenijom.

U Dalmaciji i dalje prilično promjenjivo, svježe, ali postupno sve mirnije, iako je još prema jugu i u zaobalju moguća obilnija količina kiše. U višim područjima Zagore može biti susnježice i snijega.

Na sjevernom Jadranu tek sporadično malo kiše ili poneki kraći pljusak, no u gorju oblačnije, povremeno sa snijegom i stvaranjem novog snježnog pokrivača, osobito u Gorskom kotaru, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari