UMRITE KAD TO ZAŽELITE

Video | U Švicarskoj legalizirana kapsula za eutanaziju; Evo na kojem principu djeluje

Screenshot video (Exit Internationa)

Uđete u kapsulu, legnete i za 30 sekundi ste gotovi. Doslovno. Ovo je prva kapsula za umiranje na svijetu. U ovoj zemlji je 2020. eutanazirano 1300 ljudi

Uđete u kapsulu, legnete i za 30 sekundi ste gotovi. Doslovno. Ovo je prva kapsula za umiranje na svijetu, koju je upravo legalizirala Švicarska, a o kojoj priča cijeli svijet.

Jednom kad čovjek koji želi umrijeti uđe u kapsulu, odgovori na nekoliko pitanja, pritisne gumb, razina kisika brzo padne s 21 posto na 1 posto, a kapsula se ispuni nitrogenom. Čovjek umre od nedostatka kisika i ugljičnog dioksida, ali bez panike i bez gušenja. A umrijeti može gdje želi, primjerice u idiličnoj prirodi.

Više pogledajte u video prilogu RTL-a:

U Švicarskoj je 2020. eutanazirano 1300 osoba, to je legalno i u Nizozemskoj, Njemačkoj, Belgiji, Luksemburgu i Kanadi. Švicarska kapsula službeno se zove Sarco Suicide Pod, malo djeluje kao lijes s prozorima, a tvorac sprave za umiranje zove se Philip Nitschke, slučajno vas je to podsjetilo na Friedricha Nietzschea.

”Teško je prodati nešto što ljudi koriste kako bi okončali svoj život i zato sam zadovoljan kad vidim da sam stvorio nešto korisno i nešto što ću učiniti besplatnim. U Švicarskoj kako bi dobili lijekove koji se koriste mora doći liječnik i odobriti primjenu lijeka. Liječnik vas mora posjetiti i odrediti da ste bolesni. Sa “Sarcom” ne morate ništa od toga učiniti, ne koriste se lijekovi i to je jedna od stvari koje mi se sviđaju. Vi ste odlučili da je došlo vrijeme da umrete i ja ću to poštovati i pokušati vam to omogućiti”, rekao je Philip Nitschke, direktor proeutanazijske grupe Exit International, donose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari