DALA MU JE VODE

SNIMKA KOJA JE DIRNULA SVIJET: Volonterka Crvenog križa grli uplakanog migranta

Foto: Printscreen/Twitter

Fotografija i snimka ‘uhvatile’ su čin humanosti: bijela volonterka Crvenog križa grli i tješi crnog muškarca iz Senegala nakon što je došao do španjolske enklave u sjevernoj Africi Ceuta. 

No, nekoliko sati nakon što je taj prizor postao viralan na internetu, Luna Reyes morala je svoj profil na Facebooku prebaciti na “privatno” nakon što je dobila salvu uvredljivih komentara pristaša španjolske desničarske stranke Vox i ostalih koji su ostrašćeni zbog dolaska 8000 migranata u Ceutu, piše Guardian.

“Vidjeli su da mi je dečko crnac. Nisu prestajali s uvredama i užasnim, rasističkim komentarima”, kazala je 20-godišnja studentica koja od ožujka volontira za Crveni križ. No, kako se proširila i vijest o odvratnim uvredama, tako je i onaj humaniji dio interneta odlučno odgovorio te se počeo širiti tag #GraciasLuna sa statusima u kojima se daje podrška djevojci, prenose Vijesti.hr

“Nećemo dopustiti da pobjedi mržnja”, napisala je na Twitteru vijećnica iz Madrida Rita Maestre te dodala kako je više onih koji vide taj potez kao simbol “onih najboljih u našoj državi. Reyes je objasnila kako zagrljaj onome u potrebi vidi kao “nešto najnormalnije na svijetu”. Kada je došla do muškarca vidjela je da je iscrpljen i dala mu vode.

 

 

“Plakao je, pružila sam ruku i zagrlio me. Držao se za mene. Taj je zagrljaj bio njegov spas”, opisala je susret s muškarcem kojega nakon toga nije više vidjela.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari