NEŽELJENI GOST

Šokirali se kad su ugledali zmiju u dvorištu, umalo im je ušla u kuću. A onda su došli oni…

Foto: Udruga Zmijolovac

Ljepšim vremenom zmije se bude i lagano izlaze tražiti hranu, a u svibnju se počinju i pariti

U nedjelju prijepodne satima preko Centra 112 Darko Karamazan i Vlado Lađarević iz Udruge Zmijolovac dobili su dojavu o zmiji u dvorištu na novogradiškom području, prenosi RTL-ov portal Danas.hr.

“Rekli su nam da je zmija došla u dvorište. Poklopili su je kantom da ne pobjegne. Da nas nisu pozvali i da se nišu snašli, zmija bi vjerojatno otišla u kuću”, rekao je Karamazan.

Naime, radi se o vrsti zmije smukulja koja nije otrovna. Kako kažu iz Udruge Zmijolovac, bila je dugačka oko 40 centimetara. Čim su je uhvatili, pustili su je nazad u prirodu.

Počela sezona parenja

Naime, ljepšim vremenom zmije se bude i lagano izlaze tražiti hranu, a u svibnju se počinju i pariti.

“Počela je sezona. Ovo nam je već drugi ili treći izlazak. Išli smo u jednu školu na našičkom području, ali nismo je našli”, rekao je Karamazan.

“Zmije su sastavni dio prirode, nemojmo ubijati prirodu. Zovite 112 i oni znaju koga će zvati i tko će problem riješiti. Nemojmo ubijati prirodu, već smo je previše ubili”, zaključio je zmijolovac Karamazan, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari