Spašavanje koje nas je koštalo milijune kuna: Britanka namjerno skočila s kruzera!

Foto: MORH

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je otkrilo da ih međunarodni sporazum sprječavaju da nekome naplate ovakve akcije spašavanja

Istraga hrvatskih i talijanskih vlasti o slučaju Britanke Kay Longstagff otkrila je kako je 46-godišnjakinja završila u moru tijekom krstarenja kruzerom na Jadranu. Naime, u istrazi je potvrđeno da je Britanka namjerno skočila u more, što je u suprotnosti s njenom izjavom kako je slučajno pala s kruzera, piše Daily Mail.

Podsjetimo, pripadnici ophodnog broda Obalne straže RH OB-03 Cavtat 19. kolovoza su pronašli i spasili nestalu žensku osobu, britansku državljanku, koja je pala u more s kruzera Norwegian Star i u moru provela 10 sati.

Preživjela je, kako je kazala, plutajući i pjevajući, a rekla je da joj je pritom pomogla i dobra tjelesna forma koju održava yogom. Potraga za Britankom uključivala je i tri plovila te jedan zrakoplov, a njeno spašavanje koštalo je milijune kuna koji će pasti na teret poreznih obveznika.

Kako piše Daily Mail, hrvatsko Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je otkrilo da ih međunarodni sporazum sprječavaju da nekome naplate ovakve akcije spašavanja.
Vijesti.hr
Foto: MORH

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari