(VIDEO, FOTO) Jaka fronta donijela snijeg: Snježni pokrivač zabijelio Sloveniju i Italiju

U Italiji je napadalo tridesetak centimetara svježeg, mokrog snijega, a u Sloveniji je ranije tijekom jutra izmjereno tri centimetra pokrivača

Jaka fronta sa sjeverozapada kontinenta alpskom području donijela je nagli skok iz ljeta u zimu. Jutros su posebno oduševile fotografije iz talijanskog skijališta Alta Badia gdje je palo tridesetak centimetara svježeg, mokrog snijega, piše Rimeteo.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=SqbtWmziw2s

Skijalište se nalazi u Dolomitima, a nadmorska visina kreće se od 1.324 do 2.250 metara. Snijeg pada i na slovenskoj Kredarici. Prema podacima ARSO-a, na Kredarici je u 9 sati sniježilo uz -3 stupnja celzijevih, dok je ranije tijekom jutra izmjereno tri centimetra pokrivača.

https://www.facebook.com/altabadia.org/posts/2252608921421329

U posljednjih 12 sati palo je 63 milimetara oborina, glavnina prije zahladnjenja u obliku kiše. Rimeteo kao zanimljivost ističe da je početkom tjedna na 2.541 metara visokoj Kredarici izmjereno 14.5 stupnjeva celzijevih.

Naš Zavižan na 1.600 metara nadmorske visine mjeri šest stupnjeva celzijevih.
Vijesti.hr
Foto: Screenshot

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari