USPJEŠNA AKCIJA

Spasioci nakon 30-satne akcije iz špilje u Sloveniji izvukli speleologinju bez svijesti

Foto: 24ur

Šestero speleologa u subotu je krenulo u novu, neistraženu špilju. Na dubini od stotinjak metara, 33-godišnjakinji je pao veliki kamen na glavu i razbio kacigu pri čemu je ostala bez svijesti

Akcija spašavanja 33-godišnje speleologinje iz jame kod Dolenje vasi u Sloveniji uspješno je završena nakon 30 sati, javljaju 24ur.

Nakon kompleksne akcije, pregledali su je liječnici, vozilom hitne pomoći prevezena je u Cerknicu, a zatim u UKC Ljubljana. Ima ozljedu glave i bez svijesti je, ali je stabilno i reagira na bolne podražaje.

Podsjetimo, šestero speleologa u subotu je krenulo u novu, neistraženu špilju kod sela Dolenje, a tada je došlo do nesreće u kojoj je speleologinja ozlijeđena i izgubila je svijest. Naime, na glavu joj je pao veliki kamen i razbio kacigu. A onda je ostala bez svijesti. U akciji spašavanja sudjelovalo je više od stotinu spašavatelja i pripadnika drugih službi. Špilju su i morali pažljivo minirati kako bi proširili tjesnace i osigurali lakši prolaz spašavateljima.

Nesreća se dogodila na dubini od stotinjak metara, a izvlačenje je trajalo puna četiri sata i pet minuta, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari