Pala inflacija u ožujku. DZS objavio najnovije podatke

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Porast cijena na mjesečnoj razini ublažio je pad cijena u skupinama Komunikacija, za 0,5 posto, Rekreacija i kultura, za 0,4 posto te Stanovanje, voda, električna energija, plin i ostala goriva, za 0,3 posto

Inflacija u ožujku iznosi 10,7 posto, javlja Državni zavod za statistiku (DZS), i to nakon što je u veljači iznosila 12 posto.

Kako je objavio DZS, na mjesečnoj razini cijene dobara i usluga prosječno su porasle za 0,9 posto.

Na godišnjoj pak razini najveći porast imaju hrana i bezalkoholna pića te restorani i hoteli, po svakoj skupini za 17,4 posto. Stanovanje, voda, električna energija, plin i ostala goriva, za 14,1 posto, pokućstvo, oprema za kuću i redovito održavanje kućanstva, za 12,9 posto itd.

Na mjesečnoj razini, najviše su u prosjeku porasle cijene u skupinama Odjeća i obuća, za 10,4 posto, Hrana i bezalkoholna pića, za 1,3 posto, Restorani i hoteli, za 0,9 posto, Razna dobra i usluge, za 0,8 posto te Zdravlje, za 0,3 posto.

S druge strane, porast cijena na mjesečnoj razini ublažio je pad cijena u skupinama Komunikacija, za 0,5 posto, Rekreacija i kultura, za 0,4 posto te Stanovanje, voda, električna energija, plin i ostala goriva, za 0,3 posto, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari