FNC 14 I KSW 89

Spektakularan borilački dan na Voyo platformi: Očekuje nas ‘ludnica’ na čak dvije velike priredbe

Ilustrativna fotografija: Luka Batelic/PIXSELL

U 19 sati počinje prijenos priredbe najveće regionalne borilačke organizacije – FNC 14 iz Sarajeva, a sat vremena kasnije počinje event vodeće europske MMA organizacije – KSW 89 u poljskom gradu Gliwice

U subotu 16. prosinca očekuje nas spektakularna borilačka večer koju možete pratiti UŽIVO na Voyo platformi. U 19 sati počinje prijenos priredbe najveće regionalne borilačke organizacije – FNC 14 iz Sarajeva, a sat vremena kasnije počinje event vodeće europske MMA organizacije – KSW 89 u poljskom gradu Gliwice.

Već 16. prosinca u dvorani Zetra u Sarajevu kad Fight Nation Championship ponovno stiže u Bosnu i Hercegovinu! A u glavnom meču večeri borit će se, nakon osam godina pauze, domaća uzdanica Tomislav ‘The Beast’ Spahović (33, 8-6) vraća se u kavez, a s druge će mu strane stajati slovenski borac Miran ‘Slo Rocky’ Fabjan (38, 2-2).

Prvi meč koji ćemo gledati u Zetri nitt će okršaj ‘lava iz Azerbajdžana’ koji se bori i pod azerbajdžanskom zastavom Tariela Abbasova (27, 8-0) protiv veterana UFC-a koji je i u kavezu FNC-a pokazao kakva je klasa, Brazilca Ronyja ‘Jasona’ (39, 17-10-1)! Tariel je neporaženi borac koji ima niz od osam pobjeda, a posljednji je put slavio u Bugojnu prije pola godine kad je nakon tri minute treće runde rear-naked chokeom završio Peymana Hacieva (31, 9-5). Bit će to njegov povratak na tlo Bosne i Hercegovine, ali i najveći ispit u karijeri koji bi ga mogao lansirati i prema najvećoj svjetskoj organizaciji UFC-u – moguće i prema napadu na pojas FNC-a.

Na FNC 14 priredbi gledat ćemo i okršaj u bantam kategoriji (-61 kg). Darko ‘Face Smasher’ Banović (32, 18-9) dočekat će u rodnom gradu srpskog borca Borislava Nikolića (30, 10-2). Riječ je o dva debitanta u kavezu FNC-a, a iza sebe imaju jako dobar životopis. Banović je nastupio i u kavezu Bellatora, a stiže na krilima pobjede protiv Juniora Assisa (34, 8-6) rear-naked chokeom u prvoj rundi.

Osim po upečatljivom imenu i prezimenu, Alessandra ‘Il Capa’ Caponea (25, 4-5) zapamtili smo i po tome što je na FNC 12 priredbi u pulskoj Areni pobijedio veliku regionalnu MMA nadu Demahmeta Sinanija (21, 2-1). A tri mjeseca nakon toga gledat ćemo ga u izazovu karijere kad će mu s druge strane stajati odlični Bugar Rusi Minev (26, 3-0) naFNC 14 .

Pet mjeseci nakon što je izgubio od Itaya Tratnera (23, 9-5-1) na finalu četvrte sezone ‘Armagedona’ u Bugojnom, u kavez Fight Nation Championshipa vraća se Ivan Sičaja (29, 3-1). U Sarajevu će se na FNC 14 boriti protiv srpskog borca Nemanje Todorovića (21, 3-1). Na priredbi će se boriti i mlađi Sičaja, Tomislav (25, 2-0) kojemu će protivnik biti Turčin Ahmeta Rasima Pale (33, 5-2).

Sad vremena nakon početka FNC 14, kreće prijenos iz KSW-ovog eventa u Poljskoj.

Na KSW 89 zakazane su dbije borbe za titulu. U velter kategoriji Salahdine Parnasse će braniti naslov protiv Adriana Bartosinskog, a titulu će braniti i Pawel Pawlak u srednjoj kategoriji protiv legende KSW-a i poljskog MMA-a, Michala Materle.

Uz ta dva glavna meča, očekuje nas bogati program od čak još osam borbi i jedno je sigurno – spektakl je zagarantiran.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari