KOMENTAR ŠPRAJCA

Šprajc Berošu: ”Hrvati zdravstvo plaćaju više od Nijemaca; Nemojte nam prodavati burgere pod bubrege!”

Foto: RTL/Printscreen

Dug države prema veledrogerijama u samo dva mjeseca ponovo je probio šest milijardi kuna pa veledrogerije ponovo prijete obustavom isporuke lijekova.

Naime, potkraj prosinca, kad se dogodila ista situacija, ministar financija je ministru zdravstva iz proračuna osigurao dodatne dvije milijarde kuna da sanira te dugove i dovede ih pod kontrolu.

Međutim, to se nije dogodilo i sad smo u istoj situaciji kao i tada. Međutim, ministar Vili Beroš uz povećane troškove takvo stanje najčešće pravda nedovoljnim izdvajanjem za zdravstvo pa je to ponovio i jučer. “A to je između ostalog činjenica da smo na neslavnom četvrtom mjestu odostraga po izdvajanju za zdravstvo, iza nas su Poljska, Bugarska, Rumunjska. Hrvatska s 861 eurom po glavi stanovnika ima prevelike usluge koje ćemo ipak nastojati osigurati”, kazao je ministar Beroš.

“Kako ministar Beroš ovaj podatak od samo 861 euro koji po glavi stanovnika izdvajamo za zdravstvo ističe svaki put kada nastane neki problem u zdravstvu, time nam poručuje da smo mi krivi za njegov problem jer eto, premalo mu dajemo, a previše trošimo”, komentirao je Zoran Šprajc za RTL Direkt.

Više u videu: