PRIJETI IM SMJENA

Spremaju se promjene u policiji: Evo kome sve prijeti smjena zbog premlaćivanja migranata

RTL

Božinović i dalje uživa premijerovo povjerenje, no netko će morati odgovarati

Trojica od četvorice policajaca su suspendirana, a riječ je o pripadnicima interventne policije PU Istarske na ispomoći PU Karlovačkoj u nadzoru granice. Izvijestio je to u petak popodne popodne Nikola Milina, glavni ravnatelj policije o onome što je dosad ustanovio posebno oformljeni tim koji mora istražiti sve okolnosti snimke na kojoj se vide osobe u odorama kako tuku migrante.

Policija nastavlja i kriminalističko istraživanje u suradnji s tužiteljstvom, a Milina je još dodao da ti policajci dosad nisu bili evidentirani zbog disciplinskih prekršaja, te da su to radili na svoju ruku u redovnom radnom vremenu. Nanijeli su štetu ugledu policije, te postupali suprotno svim uputama o postupanju s migrantima, o čemu je rekao Milina postoje jasne upute koje isključuju bilo kakvo nasilje.

Da stvar bude gora sve se događalo u minski sumnjivom području na granici s BiH.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je potvrdio kako je istragom utvrđeno da su batinaši snimljeni kako tuku migrante ipak policijski službenici. Da će ovoga puta istraga o premlaćivanju migranata na granici između RH i BiH biti brza moglo se zaključiti i iz prethodnih izjava premijera Andreja Plenkovića.

Na pitanje uživa li Božinović i dalje njegovo povjerenje, Plenković je odgovorio da je on član Vlade te da, naravno, ima njegovo povjerenje, ali je isto tako naglasio da će za ovaj događaj, koji se pretvorio u međunarodni skandal jer o njemu pišu svjetski mediji, a Europska komisija je na nogama, snositi posljedice netko iz državne uprave, ako se ustanovi odgovornost.

Božinović, kao jedan od najbližih premijerovih suradnika, i dalje uživa njegovo povjerenje, no budući da Plenković nije sretan zbog toga što se događa u njegovu resoru, netko će morati odgovarati, a u tom slučaju prvi na meti vjerojatno će biti pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za granice Zoran Ničeno.

Odgovornost bi mogla biti i na zamjeniku glavnog ravnatelja policije Jozi Šukeru, a sasvim je sigurno da bi u tom slučaju posljedice mogao snositi i Josip Gago, načelnik postaje granične policije Cetingrad gdje se incident navodno dogodio, piše Jutarnji list.

“Ne znam što će pokazati istraga, ali znam da se stalno šalju upute o ponašanju”, kazao je visoki izvor iz MUP-a na pitanje hoće li, ako se ustanovi odgovornost, sankcije snositi ovi ljudi, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari