A LJETO JOŠ NIJE NI POČELO

Video | Spremite se na vrućine, jedan dio Hrvatske očekuju temperature i do 30 Celzijevih stupnjeva!

Slabe i umjerene bure bit će i u Dalmaciji u jutarnjim satima, a sredinom dana na otvorenom moru umjerenog sjeverozapadnjaka

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, uglavnom poslijepodne i lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom, i to ponaprije u zapadnim predjelima. Vjetar slab, samo uz pljuskove prolazno pojačan. Danju još malo toplije uz najvišu dnevnu temperaturu od 23 do 25 °C.

U središnjoj Hrvatskoj prijepodne uglavnom suho i barem djelomice sunčano, a poslijepodne je, uz jači razvoj oblaka, moguć pokoji pljusak, praćen i grmljavinom. Bit će ugodno toplo uz većinom slab vjetar.

Umjerena bura u Dalmaciji

U gorju promjenjiva naoblaka s više sunca prijepodne, a poslijepodne veću vjerojatnost za kišu, lokalno i grmljavinu. Pokoji neverin bit će moguć i uz obalu sjevernog Jadrana, prije svega u okolici Rijeke i duž Velebitskog kanala gdje će bura još u prvom dijelu dana biti jaka, lokalno s olujnim udarima.

Slabe i umjerene bure bit će i u Dalmaciji u jutarnjim satima, a sredinom dana na otvorenom moru umjerenog sjeverozapadnjaka. Iako će dan obilovati suncem, uz jači dnevni razvoj oblaka lokalni pljuskovi mogući su u unutrašnjosti, a pokoji se neverin može protegnuti i do obale.

Na krajnjem jugu Hrvatske većinom sunčano uz umjerenu naoblaku, češće u najtoplijem dijelu dana kada je moguć i pokoji lokalni pljusak u unutrašnjosti. Temperatura zraka ujutro od 12 do 16 °C, a najviša dnevna između 23 i 26 °C, prenosi Net.hr.

U nastavku tjedna stabilnije i toplije

Idućih dana još malo toplije te većinom sunčano, u srijedu i četvrtak na Jadranu ponegdje i sasvim vedro. U utorak će još biti moguć pokoji pljusak duž obale, a zatim stabilnije, uz uglavnom slab vjetar promjenjiva smjera.

I u unutrašnjosti u utorak nestabilno pa će većinom popodnevnih pljuskova biti ponajprije u zapadnoj Slavoniji te unutrašnjosti Dalmacije. Srijeda i četvrtak bit će najstabilniji dani u idućem tjednu, ujedno i vrlo topli, a u četvrtak će ponegdje biti i vruće”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

U nastavku tjedna postupno stabilnije, što osobito vrijedi od srijede, kad će biti i sve toplije, štoviše, temperature će u drugom dijelu tjedna biti primjerenije ljetu nego proljeću. Na krajnjem istoku zemlje vrijednosti bi lokalno mogle dosegnuti i visokih 30, što osobito vrijedi za četvrtak, prognozirala je Tea Blažević za N1.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari