EVAKUIRANI AVIONOM

Srbi bježali iz Afganistana, pomogli im Hrvati i Bosanci: ”Dužni smo im do kraja života!”

Foto: Twitter/B.S.

Aleksandar Cvejić i Marko Pribak jučer su se vratili u Srbiju nakon što su iz afganistanskog Kabula evakuirani njemačkim avionom u glavni grad Uzbekistana Taškent.

Za portal 24sedam ispričali su kako su im u bijegu iz Kabula pomogli Hrvati i Bosanci.

“Kolega i ja radimo za jednu internacionalnu kompaniju i često smo dolazili u Afganistan zbog posla. Samo ove godine bio sam ondje četiri mjeseca i zbog toga smo ostvarili mnoge kontakte s ljudima koji su nam u ovom trenutku mnogo značili. Pozvao sam poznanika koji je zadužen za sigurnost u jednoj ambasadi i on nam je savjetovao da ostanemo tu gdje se nalazimo. Ja sam u međuvremenu kupio karte za 17. i 18. kolovoza, ali poslije nekoliko sati ukinuti su svi komercijalni letovi. Ipak, iako nam je savjetovano da ostanemo u smještaju, odlučili smo otići na vojni aerodrom. Naš prijatelj nas je tamo pozvao, pokupili smo stvari, spakirali se i otišli”, ispričao je Marko Pribak za 24sedam, prenose Vijesti.hr

VIDEO DANA:

Nije bio siguran jesu li to trebali učiniti, no ipak jesu.

“Uspjeli smo doći do vojne baze, ali ne i ući u nju. Pokraj nje nalazio se kamp-hotel u koji smo ušli zahvaljujući dečkima iz Hrvatske i Bosne. Oni su nam puno pomogli u tom trenutku i dužan sam im do kraja života. S njima smo proveli dvije noći i čekali smo odobrenje da uđemo u bazu. A onda je uslijedio jedan od najgorih dana u mom životu. Kada smo ušli u kamp, već sutradan, okružili su nas talibani. Više od 250 njih opkolilo je naš kamp i tada sam prvi put pomislio da nikada neću stići kući, bio sam siguran u to. Sva sreća, strah nije trajao dugo jer se ubrzo blizu baze našlo 300 vojnika specijalnih jedinica Velike Britanije koji su ih otjerali. Oni su došli napraviti popis za evakuaciju i već sutradan smo uspjeli otići”, ispričao je.

Kazao je kako je najviše zahvalan “momcima s Balkana” koji su im pomogli da prebrode ta četiri dana.

“Bog nas je spojio, svatko je imao svoju ulogu, pomagali smo jedni drugima i ostat ću im dužan do kraja života. Ovo je sreća, sreća i Božja pomoć”, kazao je Pribak za 24sedam.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari