PROGLAŠENA KRIVOM

Vojnikinja dala kolegama kolačiće s travom, prijeti joj pet godina zatvora

Foto: Unsplash

Kanadska vojnikinja koja je svojim kolegama podijelila kolačiće s kanabisom tijekom vježbe mogla bi biti osuđena na pet godina zatvora, piše BBC

Chelsea Cogswell je proglašena krivom za davanje “štetne stvari” osmorici vojnika te za “sramotno ponašanje”.

Vojnici navodno nisu znali da se unutra nalazi sporan aktivan sastojak. Opisali su kako su se osjećali pijano i zbunjeno dok su rukovali oružjem nakon što su pojeli kolače 2018, piše Index.

Sve se dogodilo tri mjeseca prije no što je kanabis legaliziran diljem Kanade. Vojna sutkinja ravnateljica Sandra Sukstorf odluku je objavila u srijedu.

Vojnici su opisali da su osjećali: zbunjenost, paranoju, inkoherentnost i tromost. Liječnici su pozvani na istragu nakon što su vojnici prijavili simptome. Unatoč vrućem ljetnom danu, utvrđeno je da se ne radi o sunčanici.

VIDEO DANA:

Presuda u studenom

Petorica testiranih bila su pozitivna na kanabis.

Cogswell je na ispitivanju rekla kako su vojnici u obraćanju s njom koristili seksističke riječi te da je uporaba kanabisa među vojnicima česta. Cogswell se kanadskoj vojsci pridružila 2011. godine.

Ranije ove godine, njezina je majka za CBC News rekla da su je zasipali porukama mržnje na internetu te da joj je jednom prilikom uništen automobil.

“Na ovoj sam klupi dovoljno dugo da vidim da ima puno dobrih ljudi koji ponekad vrlo loše prosuđuju”, poručila je sutkinja.

Presudit će joj u studenom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari