SRETAN KRAJ: U Istri nestali slovenski surfer pronađen živ u Italiji!

Slovenski surfer je nestao na moru nedaleko svjetionika u Savudriji

OKC Koper dojavio je OKC-u PU istarske obavijest Lučke kapetanije Trst da je u moru nestali slovenski surfer pronađen živ u Italiji.

Podsjetimo, u utorak ujutro nastavljena je potraga za slovenskim surferom koji je u ponedjeljak nestao na moru nedaleko svjetionika u Savudriji nakon što je, zajedno s hrvatskim surferom koji se uspio dokopati obale, unatoč orkanskom nevremenu i upozorenjima odlučio jedriti na daskama.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) su u ponedjeljak u 17 sati i dvije minute zaprimili dojavu očevidaca o dvojici surfera, jednom na wind, a drugom na kite surfu, u moru ispred Umaga, odakle su ih olujni udari vjetra nosili prema otvorenom moru. Obojici su uništena jedra i pali su u more, nakon čega je pokrenuta spasilačka akcija u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula i Lučkom ispostavom Umag.
Vijesti.hr
Foto: Duško Marusic/PIXSELL/Saša Košutić/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari