STANJE U PROMETU: Bura usporava promet na mostu Rječina i na autocesti A7 GP Rupa-Diračje

Samo za osobna vozila zbog jakog vjetra otvorene su A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica te Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene

Zbog orkanskog vjetra za sav promet zatvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Na Krčkom mostu (I. skupina), autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II.skupina).

Jak vjetar usporava promet i na mostu Rječina na riječkoj obilaznici te na autocesti A7 GP Rupa-Diračje.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u dijelu Like, Slavoniji i Dalmaciji. U Lici mjestimice pada snijeg. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti te zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici i dijelu zadarske županije na:
-DC27 Gračac-Prezid
-DC218 Užljebić- Dobroselo-Mazin- DC1
-ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Do 31. ožujka, zbog radova, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u zonama tunela Tuhobić i Javorova Kosa-Pod Vugleš, od 22,00 do 05,00 sati, promet će biti prekidan u nekoliko navrata po 15 minuta. Vozače molimo za strpljenje.

Do 06,00 sati kroz tunel Učku vozi se uz privremenu regulaciju prometa, zbog radova.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac, u smjeru Zagreba, vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

Na autocesti A1 zbog radova u tunelu Sveti Rok, vozi se dvosmjerno jednom tunelskom cijevi.

Povodom blagdana Uskrsa, zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim cestama u petak, 15. ožujka od 15 do 23 sata te na Uskrsni ponedjeljak, 28.ožujka, od 14 do 23 sata. Zabrane neće biti na autocestama niti na državnoj cesti DC1.

Podsjećamo vozače motornih vozila:

– da i tijekom dana, uz dobru vidljivost i sunčana razdoblja, voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena (ljetno računanje vremena u 2016. godini počinje 27. ožujka 2016. godine u 02,00 sata);

– da je do 15. travnja 2016. god. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotača).

Uz povoljne vremenske uvjete na našim cestama sve je veći broj sudionika u prometu na dva kotača: mopedisti, motociklisti i biciklisti pa ostale vozače pozivamo na pojačan oprez i molimo da: provjeravaju „mrtvi kut“, skreću i prestrojavaju se sa uključenim pokazivačem smjera, ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižju i da neoprezno ne otvaraju vrata dok se nalaze u zaustavljenoj koloni.

S obzirom da su mopedisti, motociklisti i biciklisti jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu pozivamo ih da poštuju prometne propise te da u što većoj mjeri koriste zaštitnu opremu. Napominjemo da vozači mopeda i motocikala, kao i njihovi putnici, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari