MEĐUNARODNI DAN SREĆE

Stigla je nova lista najsretnijih zemalja: Evo na kojem mjestu je Hrvatska, ali i kako stoje Srbija, Slovenija, Luksemburg…

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Istraživači sreće nisu ulazili u detalje u izvješću o tome što neku državu čini sretnijom od druge. Međutim, identificirali su niz ključnih čimbenika koji općenito čine ljude sretnijima, poput socijalne podrške, prihoda, slobode i odsutnosti korupcije

Obilježava se Međunarodni dan sreće, kojeg su Ujedinjeni narodi proglasili 2012. godine. Stoga je World Happiness Report objavio pored najsretnijih zemalja svijeta.

Prvi na listi su Finci, i to već sedmi puta zaredom. Zatim slijede Danska, Island i Izrael. Među prvih deset zemalja su još Nizozemska, Švedska, Norveška, Švicarska, Luksemburg i Novi Zeland. Čini se da je Europa najbolji kontinent za živjeti.

Hrvatska se na ljestvici od 137 zemalja, smjestila na 48 mjestu. Ocjena na skali od 1-10 za Hrvatsku iznosi 6,125 dok je za prvu Finsku 7,804. Od nas su sretniji i naši susjedi. Slovenija je 22. s ocjenom 6,650, a Srbija 45. sa 6,144. Susjedi iz BiH su 71. s ocjenom 5,633.

Photo: Marko Picek/PIXSELL

Prema Svjetskom izvješću o sreći, najnesretnija zemlja na svijetu je Afganistan s ocjenom 1,859. Ispred nje je Lebanon s 2,392. Tamo gdje su Hrvati najviše otišli, u Njemačku i Irsku stanje je ovakvo. Irska je 14. s ocjenom 6,911, a Njemačka 16. s ocjenom 6,892.

Istraživači sreće nisu ulazili u detalje u izvješću o tome što neku državu čini sretnijom od druge. Međutim, identificirali su niz ključnih čimbenika koji općenito čine ljude sretnijima, poput socijalne podrške, prihoda, slobode i odsutnosti korupcije.

Cijelu listu možete pogledati OVDJE, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari