VREMENSKA PROGNOZA

Stiže nam novo nevrijeme? Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka u narednim danima!

Foto: Riportal

Temperature će ići i blizu 30 °C

Prošlo nam je Medardovo, dan zaštitnika meteorologa. Nije bilo sasvim stabilno pa bi po pučkoj izreci trebali imati 40 dana promjenjivog vremena. No, to se neće dogoditi, iako lipanj uistinu jest najkišovitiji mjesec u godini u kopnenoj Hrvatskoj. Govori nam to iskustvo, ali i prognostičke karte u kojima se nestabilnije vrijeme predviđa do nedjelje, pišu Vijesti.hr

Ostajemo u polju povišenog tlaka. No, iznad nas, u atmosferi, osim toplog, ima povremeno i nestabilnijeg zraka, a od sutra će ga biti sve više, osobito u kontinentalnim područjima.

SRIJEDA

Ujutro i prijepodne pretežno vedro. Tek u unutrašnjosti moguće malo oblaka na nebu, po kotlinama kratkotrajna magla, a na sjevernom Jadranu nešto visokih prozirnih oblaka. Opet uglavnom mirno, tek uz obalu slaba do umjerena, u Velebitskom kanalu pojačana bura.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima prevladati će sunčano vrijeme, a postojati će samo mala šansa za, uz razvoj oblaka, koji kraći lokalni pljusak na području Banovine. Vjetar slab, a bit će opet vrlo toplo, čak blizu 30 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno oblačno, ali na zapadu se, oko slavonskog gorja, može razviti kakav grmljavinski oblak s pljuskom te prolazno pojačanim vjetrom. Inače, mirno i vrlo toplo te sparno.

U Dalmaciji sunčano uz samo ponegdje u zaleđu umjeren razvoj naoblake, a time tek malu mogućnost za koju kap kiše. Bit će vrlo toplo pa i vruće, ali će na obali ugodu donositi većinom umjeren maestral, na otvorenome povremeno i pojačan.

Na sjevernom Jadranu opet dosta sunca, dok će u gorju prolazno porasti naoblaka, no samo lokalno u Lici, Gorkom kotaru i riječkom zaleđu može biti kojeg kratkotrajnog pljuska. Bura će malo oslabjeti, a na otvorenome zapuhati sjeverozapadnjak. Ostaje vrlo toplo, a uz obalu i na otocima čak i vruće.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Bit će nam i dalje dosta sunca, a ostaje i razmjerno toplo, no, ipak sve nestabilno. Bit će tako svakodnevno popodnevnih lokalnih pljuskova, moguće nakratko i onih izraženijih, osobito u petak te ponovno u nedjelju.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu i dalje pretežno sunčano. Ipak, od četvrtka koji pljusak iz zaleđa može zalutati i do obale, najvjerojatnije u danima vikenda, kada može biti i kakvog kraćeg neverina. No, i tada često ostajati suho. Ujutro i navečer bura, danju maestral s kojima ostaje vrlo toplo, ponegdje vruće, a tople će mjestimice biti i noći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari