PROGNOZA VREMENA

Video | Stiže nova ciklona! U vikendu pred nama doći će do veće promjene vremena

Temperatura u gorju između 7 i 10, a uz obalu i do 16 °C. Vikend opet oblačniji i tmurniji, ujutro česta magla, a još u subotu su moguća i kraća sunčana razdoblja

Još danas u stabilnoj situaciji, zatim za vikend nova ciklona u Sredozemlju donosi oblake, mjestimice i oborine.

PETAK

U unutrašnjosti će ponegdje veći dio prijepodneva biti magle, zatim djelomice sunčano, a uz obalu i pretežno vedro. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, na moru i bura, a temperatura bez veće promjene.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima djelomice sunčano, neće biti ni prehladno – temperatura oko 8, 9 stupnjeva. Navečer magla i niski oblaci, osobito po kotlinama i uz rijeke.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu ostaje dijelom sunčano. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura oko 10 stupnjeva.

U Dalmaciji nebo neće biti sasvim vedro, ali sunca neće nedostajati. Vjetar većinom slab, povremeno i umjeren istočni, još južnije i bura, a navečer jugo. Temperatura ugodna za doba godine – oko 15, 16 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju barem djelomice sunčano, zapuhat će jugo pa će se navečer skupljati sve više oblaka. Temperatura u gorju između 7 i 10, a uz obalu i do 16 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Vikend opet oblačniji i tmurniji, ujutro česta magla, a još u subotu su moguća i kraća sunčana razdoblja. Od nedjelje većinom oblačno s povremenim oborinama, kojih će tijekom vikenda biti uglavnom u gorju, a zatim sredinom novog tjedna izgledno i drugdje. Jutarnja temperatura u blagom porastu, danju će uz sjeverni vjetar biti osjetno hladnije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu idućih dana nestabilno – bit će promjenjivo oblačno, oborine se očekuju uglavnom u Dalmaciji i to južnije od Splita. Bura će pojačati pa će u dane vikenda imati jake i olujne udare, a zatim početkom novog tjedna samo kratki predah od jakog vjetra jer će već u srijedu jačati jugo, prognozira Damjana Ćurkov Majaroš za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari