PROGNOZA ZA VIKEND

STIŽE PROMJENA! Meteoalarm upaljen za veći dio Hrvatske: Stižu mraz i olujni udari bure, evo gdje će biti najopasnije

U subotu će biti i olujnih udara, a u nedjelju će vjetar oslabjeti. Temperatura zraka za vikend osjetno niža, ujutro na kopnu uz mogućnost mraza

Pretežno sunčano, pogotovo do sredine dana, a ujutro na kopnu ponegdje magla koja se može i dulje zadržati, prognoza je za četvrtak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Vjetar na kopnu slab, u drugom dijelu dana ponegdje umjeren jugozapadni i južni, na istoku jugoistočni. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, a potom jugo u jačanju na umjereno i jako, najprije na sjevernom dijelu.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 12 do 16 na kopnu i od 15 do 20 °C duž obale.

Na kopnu

Pretežno sunčano, ujutro uz rijeke moguća magla. Navečer sa zapada porast naoblake. Vjetar slab, u drugom dijelu dana ponegdje umjeren jugozapadni i južni. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 6, a najviša dnevna uglavnom od 14 do 16 °C,  javlja HRT.

Pretežno sunčano, ujutro ponegdje magla, a moguć je i slab mraz. Popodne i navečer sa zapada porast naoblake, a uglavnom u Gorskom kotaru lokalno kiša. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 5, a najviša dnevna uglavnom od 12 do 15 °C.

Na moru

Pretežno sunčano, a popodne i navečer sa zapada porast naoblake, lokalno i kiša, uglavnom na Kvarneru i širem riječkom području. Ujutro slaba i umjerena bura, a potom južni vjetar i jugo u jačanju. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 6, na Jadranu od 9 do 14, u unutrašnjosti Istre malo niža, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 19 °C.

Pretežno sunčano, a popodne i navečer postupni porast naoblake, u noći na petak ponegdje kiša. Ujutro slaba i umjerena bura, a potom jugo u jačanju. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, na otocima i viša, a najviša dnevna uglavnom od 17 do 20 °C.

Od petka kiša i olujni vjetar

Umjereno i pretežno oblačno s kišom, češćom i obilnijom na Jadranu i uz njega gdje će biti i grmljavine.

Popodne i navečer prestanak oborine i postupno razvedravanje. Bit će vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, u Dalmaciji i jugo, a popodne će okrenuti na sjeverozapadni i potom sjeverni koji će na moru imati i olujne udare.

U unutrašnjosti najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, a najviša dnevna od 9 do 14, dok će na Jadranu temperatura biti uglavnom od 12 do 17 °C.

Upaljen meteoalarm

Za petak je na snazi žuti meteoalarm za gotovo cijelu Hrvatsku, osim za područja Karlovačke i Gospićke regije. Posebno, narančasto upozorenje izdano je za područje Velebitskog kanala zbog jakih udara bure.

U petak promjenjivo oblačno uz južinu, mjestimice s kišom, na Jadranu i grmljavinom, a za vikend sunčanije, ali i svježije. U petak će zapuhati umjeren i jak jugozapadnjak, na moru i jugo, popodne u okretanju na sjeverozapadnjak i sjeverac, duž obale i buru.

U subotu će biti i olujnih udara, a u nedjelju će vjetar oslabjeti. Temperatura zraka za vikend osjetno niža, ujutro na kopnu uz mogućnost mraza, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari