PREDSJEDNIKU - NIŠTA

Stižu božićnice! INA daje 1500 kuna, HNB 1000, Janaf 3500… Evo koliko dijele ostali

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Holding svojim zaposlenicima daje 1250 kuna, a Hrvatska gospodarska komora neće biti široke ruke, odnosno božićnice nema

Vrijeme Božića stiže, a s njim i za radnike ono najdraže – Božićnice.

No oni koji su zaposleni u državnim firmama i tvrtkama u suvlasništvu Republike Hrvatske mogu biti vrlo zadovoljni. Za većinu građana Hrvatske to je pravo malo bogatstvo.

Primjerice, Jadranski naftovod (JANAF) svoje zaposlenike nagradit će plaćom od 3500 kuna, piše Index.

“Pitanje božićnice, kao i ostalih materijalnih prava zaposlenika, regulirano je važećim Kolektivnim ugovorom Janafa d.d. te se postupa sukladno odredbama istog za sve zaposlenike. Božićnica prema Dodatku br. 2 Kolektivnog ugovora iznosi 3500 kn po zaposleniku, koja je ove godine uvećana sukladno povećanju iznosa neoporezivih primitaka temeljem mjera Vlade RH za olakšavanje inflatornih utjecaja na hrvatske građane”, kažu iz Janafa za Index.

U tvrtki koja ima 400 zaposlenih direktor je bio dva puta uhićen.

S druge strane još jedna tvrtka o kojoj se pisalo je INA.

“Svojim radnicima INA i ove godine isplaćuje naknade i potpore utvrđene važećim Kolektivnim ugovorom: prigodnu nagradu za Božić, tzv. božićnicu, u iznosu od 1500 kuna neto te dar za djecu u visini od 600 kuna neto po djetetu”, odgovaraju iz naftne industrije.

Zaposlenici Hrvatske narodne banke dobit će nešto “skromnije” božićnice.

“Hrvatska narodna banka isplatit će zaposlenicima u prosincu o. g. božićnicu u iznosu od 1000 kuna. Prošle godine u prosincu isplaćena je božićnica u iznosu od 700 kuna. Božićnica se isplaćuje u istom iznosu svim zaposlenicima HNB-a (rukovodstvu i zaposlenicima)”, poručili su iz HNB-a.

Holding svojim zaposlenicima daje 1250 kuna, a Hrvatska gospodarska komora neće biti široke ruke, odnosno božićnice nema.

“S obzirom na prilagodbe uslijed novog Zakona o HGK, HGK ove godine, kao ni prošle, neće isplaćivati božićnice zaposlenicima”, poručili su iz HGK.

Kao i ljudi iz HGK, predsjednik Zoran Milanović također ne dobiva božićnicu.

“Prema javno dostupnim informacijama, a temeljem ranije potpisanog Kolektivnog ugovora između Vlade RH i sindikata, božićnica za državne službenike i namještenike u prošloj godini iznosila je 1.500,00 kuna. Predsjednik Republike, kao ni ostali dužnosnici Ureda PRH, nema pravo na isplatu božićnice”, poručuje glasnogovornik predsjednika, Nikola Jelić i dodaje da pravo na božićnicu ne određuje Ured predsjednika

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views