PROGNOZA VREMENA

STIŽU NAM NOVE OLUJE: Lijepo vrijeme neće dugo trajati, već sutra na Kvarneru lokalno može biti jačih grmljavinskih pljuskova

Foto: Pixsell-Mateo Levak/Riportal

Dobra vijest je da se radi o prolaznom zahlađenju te će se vrijeme vrlo brzo vratiti na ono pravo ljetno

Taman kad smo mislili da je pred nama dugo toplo ljeto, stiže nam nova promjena vremena. Kako javlja meteorologinja N1 televizije Tea Blažević, frontalni poremećaj koji stiže sa sjeverozapada Europe donijet će vrlo brzo kišu i pljuskove uz grmljavinu u Međimurju.

Na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti sutra navečer se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina, no ne samo to. Hladniji zrak koji stiže sa sjevera osjetno će sniziti temperaturu. Za Međimurje se oglasio i žuti Meteoalarm.

U srijedu još jedan promjenjiv dan

Ujutro i navečer vedro, a sredinom dana uz umjerenu naoblaku. U srijedu poslijepodne i navečer na krajnjem sjeveru Istre, na širem riječkom području i u Gorskom kotaru lokalno jači razvoji oblaka uz pljuskove a može biti jačih grmljavinskih pljuskova. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, krajem dana bura. Jutarnje temperature zraka od 15 do 20 °C, dnevne vrijednosti između 30 i 33 °C.

U četvrtak je za očekivati više oblaka kao i malo prolazne kiše dok od petka vjerojatno slijedi postepeni nailazak kiše kao uvod u predfrontalne nestabilnosti za vikend.

U Dalmaciji lijepo vrijeme

Nevrijeme ne bi trebalo zahvatiti Dalmaciju, u kojoj bi trebalo ostati sunčano. Na moru će zapuhati umjerena bura koja će pod Velebitom jačati prema kraju dana. Dobra vijest je da se radi o prolaznom zahlađenju te će se vrijeme vrlo brzo vratiti na ono pravo ljetno.

Kiše će biti i sutra. U unutrašnjosti promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Na sjevernom Jadranu uz više oblaka također su mogući lokalni pljuskovi, dok će u Dalmaciji prevladavati sunčano.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu zapuhat će umjerena, podno Velebita i jaka bura, na preostalom dijelu umjeren sjeverozapadni vjetar.

‘Žuti’ Meteoalarm upozorava i na vrijeme sutra za sjeverni dio zemlje, Slavoniju, Liku…

Nestabilno vrijeme nas očekuje i idućih dana. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu bit će promjenjivo oblačno i nestabilno uz mjestimičnu kišu te pljuskove i grmljavinu, osobito s petka na subotu kada bi pljuskova moglo biti i u inače pretežno sunčanoj i vrućoj Dalmaciji.

Na kopnu slab, na Jadranu umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, tek ponegdje uglavnom ujutro bura. Temperatura bez veće promjene, na kopnu malo svježije u subotu, a na Jadranu i dalje vruće.

Istramet/Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari