SVAŠA U SDP-U

KAOS ‘Nisam ni šu*ak ni lignja’: SDP-ovci se vrijeđali dok su djelili funkcije

Davor Puklavec/PIXSELL

Protivnici donedavnog šefa Bernardića sipali su gorčinu zbog kadrovskih ideja Zlatka Komadine

Na Klubu zastupnika SDP-a koji se po prvi puta sastao u novome sazivu Sabora bilo je vrlo burno i došlo je do prvih sukoba između bliskih suradnika bivšeg predsjednika Davora Bernardića i njegovih najžešćih oponenata.

Sve je počelo kada je v.d. predsjednika stranke Zlatko Komadina predložio da za potpredsjednika Sabora bude imenovan Rajko Ostojić. Odmah mu se zamjerilo da se oko ove funkcije, za razliku od toga da Arsen Bauk nastavlja obnašati dužnost predsjednika Kluba do izbora novog stranačkog vodstva, ni s kim nije konzultirao.

Siniša Hajdaš Dončić, koji je tu dužnost obnašao u prethodnom sazivu Sabora, kazao je da za sebe ne traži ništa i predložio da se na tu funkciju izabere Sabina Glasovac, no inzistiralo se na Ostojiću.

Tada je Hajdaš Dončić Ostojiću kazao da on “nije ni šu*ak, ni lignja, da on neće svađati stranku” i odbio je preuzeti bilo koju funkciju u Saboru. Rajko Ostojić mu je kazao da su “ovdje Hrvati, a ne Zagorci” i otišao, piše Jutarnji list.

Nikakvu dužnost u Saboru nije želio uzeti ni Peđa Grbin, a to je navodno poručila i Sabina Glasovac koja nije bila na sastanku Kluba. Na Komadinin prijedlog izabrana su četiri potpredsjednika Kluba i to Mišel Jakšić, Mirela Ahmetović, Nikša Vukas i Sabina Glasovac.

Druga ekscesna situacija izbila je kada je Komadina predložio da na čelu Odbora za europske poslove bude Erik Fabijanić. Na to je Grbin upozorio kako je riječ o važnom odboru čije ovlasti proizlaze iz Ustava, Poslovnika Sabora i zakona, te da taj Odbor daje suglasnost na svako stajalište Vlade, te da je za to potrebno određeno znanje i iskustvo. Predložio je Domagoja Hajdukovića za tu funkciju i onda su se za njega skupljali potpisi. Kada je Komadina vidio prikupljene potpise, odustao je od Fabijanića, a Hajduković je izabran jednoglasno.

Tada je Fabijanić želio da bude na čelu Odbora za rad, no na to se pubunio Davorko Vidović pa je taj odbor pripao njemu. Fabijanića je na kraju dopao Odbor za međunarodnu suradnju.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari