ŠTO NAS OČEKUJE? Tjedna prognoza: jesen bi stigla, al’ ljeto joj ne da!

Foto: Riječanin

Provjerite očekuje li nas osvježenje i u kojim djelovima Hrvatske

Za nama je sedmi po redu toplinski val ovoga ljeta. Možda ga niste ni primijetili jer ste već oguglali, a možda opet niste mogli dobro spavati. Kako bilo, današnji dan donio je (ili donosi) osvježenje.

JADRAN

I na Jadranu će danas pasti malo kiše. Štoviše, u Istri i Kvarneru prva je porcija stigla već prijepodne, a prema večeri može naletjeti još pokoja, a mogući su i prolazno izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Duž obale će prolazno zapuhati umjerena bura koja će u noći na utorak ojačati pa se na uobičajenim dionicama ponovno očekuju olujni udari. Iako bura ne bi smjela biti toliko jaka da ometa promet, neiskusni pomorci bi trebali izbjegavati plovidbu i svakako pratiti pomorsku prognozu. Bura će donijeti najprije blago osvježenje, u utorak i srijedu i dnevni maksimumi bit će oko 30 stupnjeva. U četvrtak će zapuhati maestral pa će biti još malo ugodnije, ali i dalje sunčano i suho. I more će biti ugodno za kupanje, većinom od 23 do 26 °C.

UNUTRAŠNJOST

U unutrašnjosti će ponedjeljak biti djelomice sunčan i malo manje vruć od nedjelje. Poslijepodne prolazno oblačnije, a lokalno se očekuju i grmljavinski pljuskovi. Najveća vjerojatnost za pljuskove je već u rano poslijepodne na zagrebačkom, karlovačkom i sisačkom području, a kasnije popodne i u Gorskoj Hrvatskoj te u zapadnoj Slavoniji. Zapuhat će umjeren sjeverac koji uz pljuskove nakratko može biti i pojačan. Osvježit će, ali se u područjima u kojima padne kiša još večeras i neće činiti tako. Moglo bi biti poprilično sparno. Tek sutra i prekosutra, pogotovo ujutro, bit će znatno ugodnije. Maksimalci će se zadržavati ispod 30, a jutro će u srijedu biti čak prohladno. U četvrtak i dalje pretežno vedro te ponovno vruće uz najvišu dnevnu između 28 u gorju i 34 °C u središnjoj Hrvatskoj.

Od petka promjenjivije. Još mi nije sasvim jasno što će se točno tada događati pa vas molim za strpljenje. Javit ću čim se malo iščisti kristalna kugla. A vi svakako pratite i naše izvještaje svakoga dana u vijestima u 16:30 te emisije RTL vrijeme oko 18:25 i 19:10.

Dunja Mazocco Drvar

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari