ŠTO SE TOČNO DOGODILO NA SASTANKU? Obersnel: „Ministar Hasanbegović još nije odgovorio na upit o uskrati sredstava „Zajcu“

Riječki gradonačelnik ispravlja danas netočne navode iz priopćenja Ministarstva kulture

Slijedom HINA-ine vijesti koju su jučer i danas prenijeli mnogi mediji o sastanku ministra kulture Zlatka Hasanbegovića i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, a koja zapravo citira priopćenje upućeno od strane Ministarstva kulture, riječki gradonačelnik ispravlja danas netočne navode iz tog priopćenja, javljaju iz Ureda Grada Rijeke.

„Netočno je priopćeno iz Ministarstva, a onda i netočno preneseno u objavljenoj vijesti, da me ministar Hasanbegović izvijestio o kriterijima raspodjele sredstava Ministarstva kulture za 2016. godinu za program HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Ministar mi na navedenom sastanku nije pojasnio ni kriterije ni razloge uskrate sredstava za financiranje kompletnog programa Hrvatske drame u riječkom kazalištu u 2016. godini.

Na navedenom sam sastanku stoga izričito još jednom zatražio od ministra dostavu pisanog očitovanja o razlozima drastičnog smanjenja sredstava za riječki HNK za 2016. godinu u odnosu na 2015. godinu, tim više što su se u medijima pojavile izjave članova kulturnog vijeća koje je procjenjivalo programe iz kojih sam shvatio da je s njihove strane predložen značajno veći iznos za sufinanciranje riječkog HNK od onoga koji je u konačnici odobren.

Prema navodima u priopćenju koje je poslalo Ministarstvo kulture dalo bi se zaključiti da smo razjasnili nejasnoće vezane uz financiranje programa riječkog HNK za 2016, no to nije točno. Kriterije i razloge ministar nije pojasnio i ja još uvijek očekujem njegov pisani odgovor“, priopćio je danas javnosti Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari