'SRETAN ROĐENDAN VLAD'

Što upravo gledamo na Krimskom mostu i što slijedi? ‘Ako dođe do toga, kreće panika’

Krimski most je jedina direktna veza Rusije s Krimom, a preko njega je Rusija slala opremu i naoružanje te su preko njega išli napadi na ukrajinske gradove

Popularni ukrajinski Youtuber Suchomimus koji analizira stanje na ukrajnskoj bojišnici objavio je i detaljnu analizu požara na Krimskom mostu.

Kaže kako postoje informacije da je vlak koji je zapaljen na mostu prevozio gorivo te da ruski izvori kažu da je na mostu bio podmetnut eksploziv koji je detonirao. Zasad nije potvrđeno radi li se o ukrajinskoj sabotaži ili o radu gerilaca.

No, savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak na Twitteru je objavio sliku gorućeg mosta s komentarom: “Ovo je tek početak”.

Suchomimus pak tvrdi da je “raspad” mosta nakon požara dokaz loše gradnje i da će trebati mnogo vremena da se sanira. Također dodaje da je Krimski most daleko od dometa ukrajinskih snaga te ga stoga nisu u mogućnosti do kraja uništiti.

Rusi okruženi

Naglašava i važnost Krimskog mosta jer je on jedina direktna veza Rusije s poluotokom Krimom koji je okupiran još 2014. godine. Preko njega je Rusija slala opremu i naoružanje te su kasnije preko Krima išli napadi na gradove Melitopolj i Herson.

Sevastopolj je najveći grad na Krimu i odande borbeni brodovi ruske mornarice ciljaju raketama mete u Ukrajini. Za sve je operacije bilo potrebno teško naoružanje i oprema, a sada su odjsečeni, te će se morati osloniti na zračne i pomorske puteve.

Suchomimus također napominje da, u slučaju velikog napredovanja ukrajinski snaga prema Krimu, Rusi će ostati zarobljeni, okruženi i odječeni jer više nemaju most koji ih direktno povezuje s Rusijom. Tada će krenuti i panika među ruskim stanovništvom na poluotoku.

Na kraju dodaje da je Krimski most ponos Vladimira Putina kojim je htio dodatno dokazati kako je Krim ruski, a sada je u plamenu, i to baš na njegov 70. rođendan.

Suchomimus je ukrajinski youtuber, poznat je svojim snimkama incidenata tijekom rusko-ukrajinskog rata. YouTube kanal je stvorio 11. rujna 2021., no nije ništa objavio sve do 24. veljače 2022. kada je prenio videozapis o uništenju zračne luke Nikolajev zbog rusko-ukrajinskog rata. Zatim je prenosio o incidentima koji su se dogodili tijekom rata. Objavljvuje više puta dnevno te je zbog toga postao popularan i stekao preko 100 tisuća pretplatnika, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari