ODLUKA OD DANAS NA SNAZI

Stožer popušta mjere: Otvaraju se neke trgovine na tržnicama i one koje prodaju građevinski materijal

Foto:POOL/FAH

‘Pokušavat ćemo sve više opuštati mjere kako bismo najoptimalnije odgovorili na sve izazove’, rekao je Božinović

Dokle god postoji linearni rast popuštat ćemo mjere kako bismo sve više i sve optimalnije funkcionirali u ovim izvanrednim uvjetima, poručio je u petak ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

”Naš rast je linearan što ukazuje na to da se građani pridržavaju uputa”, rekao je Božinović.

”Prva odluka u tom smislu odnosi se na dopuštenje rada određenih specijaliziranih trgovina u sastavu tržnica kako bi se povećao kapacitet opskrbe hrvatskih građana i pomoglo hrvatskoj poljoprivredi. To su trgovine koje prodaju hranu i higijenske artikle, poljoprivredne ljekarne, i trgovine koje prodaju hranu za životinje i higijenske artikle’, precizirao je Božinović.

Drugo izuzeće odnosi se na trgovine koje prodaju građevinski materijal na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, kako bi se što prije sanirala šteta nastala u nedjeljnim potresima.

”Pokušavat ćemo sve više opuštati mjere kako bismo najoptimalnije odgovorili na sve izazove krize koronavirusa. Nove odluke stupaju na snagu danas, a realno je za očekivati da trgovine počnu raditi od sutra ujutro”, zaključio je Božinović.

https://www.facebook.com/vijesti.hr/videos/673127970128989/

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari