BORBA S KORONAVIRUSOM

STOŽER PRIPREMA STROŽE MJERE! Božinović: ”Uskoro odlučujemo o ponovnom uvođenju propusnica”

Pixsell

U Hrvatskoj je danas zabilježeno 3327 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj 22402. Broj pozitivnih osoba dosad ukupno je 183045.

Na bolničkom liječenju je 2907 pacijenata, a na respiratoru ih je 294. Nažalost, 92 osobe preminule su u posljednja 24 sata čija je prosječna dob 76,8. Najmlađa osoba stara je 47 godina, imala je malignu bolest. U Hrvatskoj se 53286 osoba trenutno nalazi u samoizolaciji. Od početka epidemije 20,15 posto je pozitivnih od ukupnog broja testiranih.

Također, ukazala je na to da je prekomjerna tjelesna težina jedan od velikih rizika koji dovodi do zaraze. ”Zna se da kod osoba s prekomjernom tjelesnom težinom cijeli niz drugih elemenata poremećen, imaju veću mogućnost zgrušavanja krvi, ovaj virus utječe na stanice koje oblažu krvne žile stoga trebaju biti oprezni. Postoji kod njih i na razini imunološkog sustava kronična upala stanica koja može djelovati nepovoljno. Apeliram na sve građane da ako imaju neke od tih rizičnih faktora da budu u vezi sa svojim liječnicima i ako dođe do pogoršanja, da se čim prije jave svom liječniku ili institucijama koje se bave Covid bolesnicima”, rekla je Markotić.

Hoće li biti propusnica?