ČISTAČICE I GRAĐEVINARI SIGURNI

Strahujete li da vas ne zamijeni AI na poslu? Tresu se stolice: Objavljeno tko bi prvi mogao ‘nagrabusiti’!

Foto: pexels

Na trećem mjestu je arhitektura i inženjerstvo (37 posto), slijede poslovno i financijsko upravljanje (35 posto), socijalna skrb (33 posto), prodaja (31 posto)

Umjetna inteligencija sve je više prisutna u svakodnevnom životu. Vidjeli smo i kako AI vidi Zagreb u budućnost, pomoću nje možete razgovarati s Isusom, a uspjela je i naše političare staviti u neka druga zanimanja. A upravo o zanimanjima, odnosno poslovima koje će zamijeniti umjetna inteligencija pisao je The Wall Street Journal.

Objavili su koliko bi udio zaposlenih mogla zamijeniti umjetna inteligencija u SAD-u. Tako na prvom mjestu s 46 posto je uredska i administrativna podrška, a nakon njih slijede poslovi iz prava, odnosno pravnike, odvjetnike i slično – za njih kažu da bi moglo zamijeniti 44 posto zaposlenika.

Upravo smo to i pitali AI koji kaže da već ima utjecaj na pravnu industriju i može zamijeniti određene poslove ili asistirati pravnicima i odvjetnicima tako da analiziraju dokumente, predviđa ishode nekih slučajeva, savjetuju u vezi s pravilima i zakonima.

Na trećem mjestu je arhitektura i inženjerstvo (37 posto), slijede poslovno i financijsko upravljanje (35 posto), socijalna skrb (33 posto), prodaja (31 posto).

Našla su se tu zanimanja iz zdravstva, umjetnosti i dizajna, mediji, ali i priprema hrane. Na posljednja tri mjesta su poslovi iz građevinarstva (6 posto), održavanje i popravci (4 posto), čišćenje – sa samo jedan posto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari