Stranci preuzeli Mlinar i najavili širenje na druge kontinente: ‘Cilj je stvoriti giganta’

Mato Škojo ostaje suvlasnik kompanije, a Mid Europa postaje većinski vlasnik

Investicijski fond Mid Europa sa sjedištem u Londonu postao je većinski vlasnik Mlinara, dok dosadašnji vlasnik Mlinara i predsjednik Uprave Mato Škojo ostaje suvlasnik kompanije, izvijestili su iz Uprave Mlinara.

“Aktualnim vlasničkim preslagivanjem Mlinaru je zajamčeno najprije širenje i liderska uloga u regiji, a potom i plasman na drugim kontinentima”, navodi Škojo.

Mid Europa je, navodi se, dokazani partner mnogih velikih kompanija u Europi, a svojim su poslovnim znanjima i iskustvima s različitih tržišta redom je uspio osnažiti kompanije u koje je investirao, tako da su mnoge njegove akvizicije prerasle okvire svojih domaćih tržišta.

“Pred nama je poslovno razdoblje u kojemu ćemo zajednički graditi novi Mlinar i širiti tržišne horizonte, udružujući najbolja iskustva u misiji nastavka razvoja kompanije. U fokusu nam je proširenje ponude Mlinara kako u Hrvatskoj tako i na vanjskim tržištima”, naglasio je co-managing partner u investicijskom fondu Mid Europa Robert Knorr dodavši kako vjeruje da će taj lider u pekarstvu u Hrvatskoj prerasti u “ozbiljnog međunarodnog giganta”.

Vijesti.hr
Foto: Pixsell

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari