„STRANKA ZDRAVOG RAZUMA“: Ivan Vrdoljak novi predsjednik HNS-a, Vesna Pusić počasna predsjednica

U Zagrebu je održan 13. Sabor Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata na kojem je Ivan Vrdoljak izabran za predsjednika HNS-a.

Za zamjenika predsjednika izabran je Predrag Štromar, a za potpredsjednike Anka Mrak Taritaš i Srđan Gjurković. Dosadašnja predsjednica HNS-a Vesna Pusić proglašena je počasnom predsjednicom HNS-a.

Novoizabrani predsjednik HNS-a poručio je da će HNS biti stožerna stranka građanskog centra te najavio nužne promjene u hrvatskom društvu i politici. „Pozivam vas da zajedno razvijamo isto načelo vizije, jasnog vodstva, precizne strategije i sinergije“, rekao je Ivan Vrdoljak.

Vrdoljak: Stranka zdravog razuma

„Jesmo i bit ćemo stranka rezultata, zdravog razuma i stranka koja govori istinu, oslonac nagriženom srednjem sloju i stožerna stranka građanskog centra. Kao inženjer po zvanju doživljavam centar u svakoj geometriji jednako udaljen od lijeve i desne strane. HNS će biti uporan u uklanjanju populizma i ekstremizma iz hrvatske politke i društva, nositelj vizije i strategija razvoja zemlje te stabilan i vjerodostojan partner u vlasti, baštinik domoljublja u najpozitivnijem smislu, onako kako ga je razumjela Savka nekad i kako ga mi razumijemo danas – dokazujući ga očuvanjem nacionalnih interesa na svakom polju društvenog života“, poručio je Ivan Vrdoljak.

HNS IZBORI

Rekao je da je dosta podjela i ukazao na potrebu okupljanja i širenja krugova pametnih i sposobnih ljudi, voljnih angažirati se za dobrobit drugih. Politička bitka mora biti bitka umova, znanja, ideja i rješenja, a politici treba vratiti dignitet. U gospodarstvu je nužno nastaviti mukotrpno preokrenute pozitivne trendove, promjeniti način razmišljanja i odnos javnosti prema radu i poduzetništvu, a po pitanju obrazovanja ključna je veza između obrazovanja i tržišta rada, isticao je Vrdoljak.

Pusić: Netrpeljivost i ekstremizam nikad ne spavaju, pa nećemo ni mi!

„Prostor slobode na kojem će HNS uvijek stajati, prostor je progona straha. Bila sam uvjerena da smo strah zauvijek prognali iz hrvatske politike, ali danas vidim da, nažalost, nije tako. Još uvijek se pokušava ljude zastrašivati, naročito, i više od svega, zbog prava na različito mišljenje“, upozorila je počasna predsjednica HNS-a Vesna Pusić. „Ne bojte se nikog i nema razloga za to, bojte se samo vlastite malaksalosti i nespremnosti da i dalje stojite na braniku pristojnosti, građanskog društva, obrazovanja, slobode od straha i slobode od mržnje. Netrpeljivost i ekstremizam nikad ne spavaju, pa nećemo ni mi!“, poručila je Vesna Pusić.

U izvješću o radu HNS-a u proteklom mandatu Vesna Pusić poručila je da HNS može biti ponosan na sve što je napravio, posebno u razdoblju krize, u kojem su mu mnogi predviđali konačni kraj. „Kao i uvijek u slučaju HNS-a, to nas je samo dodatno motiviralo, skupili smo se i prošli to razdoblje poboljšavajući organizaciju i, ono na što sam najviše ponosna, dostojanstveni – bez svađa, bez međusobnih optuživanja u javnosti. Tko koliko vrijedi vidjelo se i na izborima i u raspravama. Pred nama je vriejme u kojem možemo napraviti puno više i bolje“, poručila je Pusić.

HNS IZBORI2

„Na sljedećim parlamentarnim izborima građanima ćemo ponuditi da glasaju za uljudnu, kulturnu i gospodarski jaku Hrvatsku. Naravno, takvu će Hrvatsku dobiti glasujući za HNS. Optimizam gradim na ovoj ekipi, koja ustvari postaje lider centra, jer vjerujem u našu snagu i mogućnosti, naše zajedništvo i ciljeve“, poručio je novoizabrani zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar.

„Poruke HNS-a moraju biti zdravorazumske, a HNS mora biti bastion zdravog razuma. Iskreno se nadam da su zadnji parlamentarni izbori logičan kraj svih političkih eksperimenata u Hrvatskoj. Do sada su građani vjerovali riječima političara, a sada žele vjerovati svojim očima i tu vidim prostor HNS-a, kao stranke koja će nuditi konkretna rješenja svih problema koje muče lokalne sredine i državu u cijelosti“, poručila je novoizabrana potpredsjednica HNS-a Anka Mrak Taritaš.

„Naša politika nije trčanje na kratke staze. Spremni smo donositi teške odluke u koristi zajednice. U narednoj etapi naša je uloga da kontinuirano analiziramo postojeće uvjete u kojima radimo i živimo, i predlažemo poboljšanja u skladu s temeljnim načelom učinkovite države. Nama su jasni prioriteti učinkovite države, reforma javnog sektora, fiskalna konsolidacija i smanjenje poreznog i regulatornog opterećenja građana i poduzetnika“, rekao je novi potpredsjednik Srđan Gjurković.

Foto: facebook HNS

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari