SVAĐA KRENULA PO ZLU

Video | Strava na na paradi Super Bowla: Najmanje jedna osoba ubijena, više od 20 ranjenih

Policija je potvrdila da su uhitili tri osobe povezane s pucnjavom, ne navodeći njihove identitete. Još se istražuju motivi, no policijski izvor otkrio je kako se čini da je do pucnjave došlo nakon što je svađa na tom mjestu krenula po zlu. Izvor je također potvrdio da nije riječ o terorizmu

Najmanje jedna osoba je ubijena, a još 21 ozlijeđena u pucnjavi u Kansasu blizu mjesta gdje se održavala pobjednička Super Bowl parada Kansas City Chiefsa.

Policija je potvrdila da su uhitili tri osobe koje povezuju s pucnjavom, piše BBC. Među ranjenima je i devetero djece.

Pucnjava se dogodila pored garaže zapadno od željezničke stanice Union Station, gdje se okupio velik broj ljudi kako bi s igračima i osobljem proslavili pobjedu Kansas City Chiefsa na Super Bowlu u nedjelju.

Igrači još bili na pozornici

Igrači Kansas City Chiefsa su još bili na pozornici kada su odjeknuli prvi pucnjevi, stoji u lokalnim izvještajima. Pucnjava je natjerala publiku, uključujući gradonačelnika i članove njegove obitelji, da pobjegnu i potraže zaklon.

Čelnica policije Kansas Cityja Stacey Graves kazala je da su policajci izašli na teren odmah kad se začuli hici, a detektivi su na mjestu događaja otvorili istragu. U pomoć su stigli i vatrogasci koji su pružali pomoć ozlijeđenima. Više od 800 policajaca već je bilo na tom mjestu te su trebali osiguravati paradu.

Graves je potvrdila da su ukupno 22 osobe pogođene u pucnjavi, a da je jedna osoba od njih, nažalost, preminula.

Lokalna radijska postaja objavila je da je ubijena jedna od njihovih DJ-ica Lisa Lopez koja je tamo volontirala.

“Slomljena srca i s velikom tugom javljamo našoj zajednici da je DJ-ica Lisa Lopez, voditeljica programa ‘Taste od Tejano’ izgubila život”, objavila je radijska postaja na Facebooku, prenosi CNN.

Preživjeli su prevezeni u tri bolnice, a oni koji su bili u neposrednoj životnoj opasnosti hitno su prevezeni u bolnicu koja je samo 10 minuta udaljena od mjesta pucnjave.

Devetero djece u dobi od šest do 15 godina s prostrijelnim ranama nalazi se na liječenju u bolnici Children’s Mercy, rekla je glavna sestra Stephanie Meyer.

Sve je krenulo od svađe?

“Jedna riječ kojom bih mogla opisati ono što smo vidjeli i kako smo se osjećali kad su došli je – strah”, dodala je Meyer.

U lokalne su bolnice pristigli i drugi posjetitelji parade koji nisu upucani, ali su zadobili druge ozljede u iznenadnom stampedu koji je uslijedio nakon pucnjave. Vlasti nisu objavile imena žrtava, kao ni imena uhićenih osumnjičenika te nisu iznosili moguće motive tragedije.

Policijski izvor rekao je za CBS News kako se čini da je do pucnjave došlo nakon što je svađa na tom mjestu krenula u krivom smjeru. Izvor je također potvrdio da nije riječ o terorizmu.

Američki predsjednik Joe Biden nakon pucnjave je poručio Kongresu, ali i cijeloj zemlji “da je vrijeme za djelovanje”.

“Stojim ovdje i tražim od ostatka zemlje da stane uz mene. Da se čuje vaš glas u Kongresu kako bismo konačno izglasali zabranu oružja, pojačali sigurnosne provjere i držali oružje dalje od onih koji ga ne bi trebali imati ili njime rukovati”, poručio je u priopćenju koje je objavila Bijela kuća.

Policija u međuvremenu istražuje motiv i prikuplja dokaze, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari