DJEČAK SE OTROVAO

Video | UŽAS U VRTIĆU Dijete došlo do umivaonika, a onda su krenuli bolovi. Čistačica napravila propust?

Dječak je prevezen na Rebro gdje mu je ustanovljeno oštećenje sluznice. Oteženo jede, ali otpušten je iz bolnice. U vrtiću priznaju kako čistačica nije postupila po pravilima struke i da je čekaju sankcije

Užas u dječjem vrtiću u Kravarskom u okolici Velike Gorice. Dječak od godinu i sedam mjeseci otrovao se sredstvom za čišćenje. U srijedu ujutro dotaknuo je površinu umivaonika na kojoj je bilo opasno sredstvo. Nakon toga je stavio ruku u usta. Uskoro su se javili bolovi i crvenilo te je pozvana Hitna pomoć. Dječak je prevezen na Rebro gdje mu je ustanovljeno oštećenje sluznice.

“Roditelji su pokupili dijete u vrtiću. Našli smo se na pola puta, dijete smo preuzeli u naše vozilo u pratnji majke. Bilo je stabilno, urednih vitalnih paramtetara. Ništa nije odavalo da
je dijete bilo u bolovima”, ispričao je Ante Blažević, liječnik u Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Dječak je prevezen na Rebro gdje mu je ustanovljeno oštećenje sluznice. Oteženo jede, ali otpušten je iz bolnice. “Dobili smo povratnu informaciju od roditelja da nema trajne posljedice, osim što mu je izraženo to crvenilo i upalilo mu se oko usana. Svi skupa smo šokirani tim događajem”, rekla je Karmen Pavlić, osnivačica dječjeg vrtića u Kravarskom.

U vrtiću priznaju kako čistačica nije postupila po pravilima struke i da je čekaju sankcije. Nije smjela čistiti dok su djeca u vrtiću. “Kaže da ga je zalila hladnom vodom, međutim, uspostavilo se da ona to nije dobro isprala”, ispričala je Pavlić.

Više pogledajte u prilogu RTL-ove reporterke Kristine Čirjak, piše Net.hr.

Dječak u vrtiću otrovao se kiselinom. Evo razgovora s toksikologom:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari