Stravična poruka iz ‘kamiona smrti’: ‘Oprostite mama i tata. Ne mogu disati, gušim se. Umirem!’

Foto: Facebook

Zbog 39 mrtvih osoba u “kamionu smrti” uhićene su četiri osobe

Britanski mediji objavili su da se radi o bračnom paru Joanni i Thomasu Maheru, koji su bili bivši vlasnici kamiona. Oni, pak, tvrde da su kamion prodali prije više od godinu dana.

Još je jedna osoba uhićena jučer i to na aerodromu Stansted. Radi se o 48-godišnjaku iz Sjeverne Irske. Prvi je uhićen vozač Maurice Robinson (25) iz Sjeverne Irske, i to odmah po otkriću u kamionu, a nalazi se u pritvoru.

Foto: Screenshot (Twitter)

Prva informacija bila je da su svi mrtvi – 38 odraslih i jedan tinejdžer Kinezi, no identifikacijom i obdukcijom tijela otkrivaju se novi detalji. Naime, neke od žrtava iz hladnjače vjerojatno bile iz Vijetnama.

 

BBC je razgovarao s tri obitelji iz Vijetnama koje su zabrinute da su njihovi bližnji bili u prikolici kamiona.

Tako je obitelj jedne Vijetnamke rekla da im je ona poslala poruku u kojoj je pisalo da se guši.

“Oprostite, mama i tata, moj put u daleku zemlju nije uspio. Gušim se, ne mogu disati, umirem”, napisala je u poruci.

Pham Thi Tra My poslala je poruku svojoj majci u utorak navečer, nakon čega se više nisu čule. Obitelj je priznala da je platila 30.000 funti kako bi 26-godišnju Tra My prokrijumčarili u Britaniju.

Njezin otac je za CNN kazao kako su ga trgovci ljudima uvjeravali da će njegova kći ići sigurnom rutom.

“Govorili su da će put biti siguran, da će ići automobilom, avionom… Da sam znao što će se dogoditi, nikad je ne bih pustio”, kazao je.

Dobili su povrat novca

Preostale dvije obitelji rođaci su 26-godišnjaka i 19-godišnjakinje za koje se također strahuje da su bili u prikolici. Brat 19-godišnje djevojke rekao je da ga je nazvala u utorak ujutro rekavši mu da ulazi u prikolicu. Od tada se, kako je rekao, nisu čuli, ali  krijumčar ljudi je vratio novac obitelji. I obitelj 26-godišnjaka također je dobila povrat novca, piše BBC.

Podsjetimo, u srijedu su pronađena tijela 31 muškarca i 8 žena u kamionu-hladnjači u industrijskoj zoni Grays u Essexu, tridesetak kilometara istočno od Londona.

 

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari