U ZAGREBU

STRAVIČNO! Mladića silovali u zatvorskoj bolnici, tjerali ga da popije mokraću i pojede izmet

Foto: Pixsell

U Bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj u Zagrebu, u veljači 2019. godine 26-godišnji je mladić silovao svoga vršnjaka. Danas obojica imaju 28 godina.

Za to silovanje je Vijeće Županijskog suda u Zagrebu u ponedjeljak počinitelja osudilo na ukupno četiri i pol godine zatvora. Presuda još nije pravomoćna, javlja Telegram.

Žrtva i silovatelj bili su smješteni u sobu s još nekoliko zatvorenika. Tu su sobu tijekom večeri nekoliko puta obilazili pravosudni policajci, ali im se žrtva obratila tek sljedećeg jutra i prijavila silovanje, piše Net.hr

Opasne prijetnje

Događaj se odvio u sobi 113 zatvorske bolnice, a većina zatvorenika koji su se nalazili u toj sobi bili su ovisnici o drogama. Počinitelj je tada služio kaznu od sedam i pol godina zatvora zbog silovanja, a njegov vršnjak kojeg je silovao u bolnici služio je kaznu zbog zlouporabe droga.

Kako je utvrdio sud, počinitelj M. G. je iz ladice u stolu izvukao tablete Suboxona, koje je uspio prošvercati u sobu. Riječ je o tabletama koje se koriste za liječenje ovisnosti, a on ih je tog dana smrvio i omogućio cimerima da ušmrknu par lajni.

Zatim je počeo iznuđivati svog vršnjaka jer mu je omogućio da se drogira. Naredio mu je da plati 100 eura za konzumaciju tableta, a ubrzo je iznos povisio na 8.000 kuna.

“Pobit ću ti cijelu obitelj ako mi ne platiš”, zaprijetio je M.G. svom cimeru.

Nagovorio i drugog zatvorenika da mu pomogne

Prijetnje su se nastavile i bile su sve gore. Govorio mu je da će gledati kako mu ubija obitelj, a njega će zadnjeg raskomadati nožem.

U međuvremenu je mladić prošao dodatna zlostavljanja. Naime, 14. veljače oko 22 sata M. G. mu je naredio da iz čaše popije mokraću i pojede izmet što je ovaj i učinio.

M. G. je zatim naredio drugom zatvoreniku da nasrne na njegovog vršnjaka. On ga je poslušao i počeo tući cimera.

U konačnici je za silovanje osuđen samo M. G., dok drugi mladić, koji je seksualno zlostavljao zatvorenika, nije bio obuhvaćen ovom optužnicom. Nakon što ova presuda postane pravomoćna žrtva zlostavljanja u zatvoru podnijet će tužbu protiv države i tražiti odštetu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari