MLADIĆ JE SAHRANJEN

STRIC NAPADAČA S MARKOVA TRGA: ‘Skinuli su ga snajperom. Ne vjerujem da se sam ubio’

Pixsell

“Mislim da je na malog utjecao netko sa strane i da je upao u neko loše društvo”, kaže mladićev stric

Na mjesnom groblju u Kletištu u četvrtak je sahranjen Danijel Bezuk (22) koji je u ponedjeljak ujutro na Markovu trgu iz automatskog oružja otvorio vatru na policajce i zgradu Vlade, a zatim počinio samoubojstvo na Jabukovcu.

Razgovarali smo s njegovim stricem koji nije bio na posljednjem ispraćaju nećaku zbog zdravstvenih tegoba.

”Brat me zvao da dođem na sprovod, ali nisam mogao jer sam teško bolestan. Nismo pričali o toj tragediji jer ga nisam želio žalostiti. Pitao me samo treba li mi nešto i imam li drva za ogrijev”, kazao je za RTL.hr Ivica Bezuk.

Na upit kako sada gleda na cijelu situaciju s odmakom od nekoliko dana, Bezuk odgovara:

”Tužan sam i žalostan. Ne vjerujem da se sam ubio jer nigdje nema dokaza za to. Nije mi logično da bi pucao pa bježao i pisao poruku na Facebooku. Da se htio ubiti učinio bi to odmah tamo gdje je i pucao. Zašto bi pobjegao na drugo mjesto da bi se ubio? Moje je mišljenje da su ga najvjerojatnije ‘skinuli’ snajperom”, govori Bezuk.

Pitali smo ga i je li njegov brat, a otac napadača, bio agresivan prema obitelji kada je znao zaviriti u čašicu, na što je Bezuk odgovorio da nije već da bi se ”pokupio u birtiju u selo”.

”Moj brat je bio u specijalnoj policiji i cijelo vrijeme u ratu. Ne znam zašto se nije riješio oružja iz kuće. Mogao je to i prodati nekome. Ne krivim njega za to što je mali napravio. Mislim da je na malog utjecao netko sa strane i da je upao u neko loše društvo”, mišljenja je stric napadača.

Podsjetimo, Danijel Bezuk je iz vatrenog oružja pucao po zgradi Vlade i pritom ranio policajca koji je zadobio četiri prostrijelne rane.

Netom nakon što je pucao u policajca na Facebooku je napisao: “Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti”.

Pobjegao je na Jabukovac gdje je presudio sam sebi. (Vijesti.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari