NA MARKOVU TRGU

Galerija | Sucima plaće povećali a službenici morali na ulice. Pogledajte žestoke poruke štrajkaša!

Danas se na Trgu sv. Marka održava mirni prosvjed Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH (SDLSN) u sklopu štrajka koji je započeo 5. lipnja s ciljem zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih interesa njihovih članova, javlja  N1.

“Naši zahtjevi su jednostavni: tražimo povećanje plaće i reguliranje kolektivnog pregovaranja. Vlada RH htjela je svim silama zaustaviti taj štrajk, pa je tužila SDLSN RH. Županijski sud u Zagrebu presudio je da je štrajk zakonit, a takvu je presudu potvrdio i najviši sud u Republici Hrvatskoj – Vrhovni sud RH. Vrhovni sud presudio je da je zakonit i naš zahtjev, istican još u postupku mirenja s Vladom RH, za reguliranjem kolektivnog pregovaranja. No, poslodavac – Vlada RH i četvrti tjedan štrajka nema sluha za ljude bez kojih sustav ne može funkcionirati! I to se sada itekako vidi!”, navodi se u pozivu na prosvjed.

“Nema predaje” i “Plaće, ne plač”, “Nećete nas slomiti”, samo su neki od natpisa koji se mogu vidjeti na transparentima.

‘Sram ih bilo!’

“Molim jedan lijepi zvižduk za Vladu RH”, rečeno je u uvodu na početku prosvjeda.

“U ova četiri tjedna pokazala se cjelovita bahatost onih koji bi trebali biti moralna vertikala izvršne vlasti. Sram ih bilo!”, poruka je s trga Sv. Marka. “Mama, ja za tvoju plaću ne bih ni ustao ujutro”, stoji u jednom pismu koje je pročitano na prosvjedu.

Pogledajte video:

‘Stojimo tu kao prvog dana’

“Pokušali su nas zabraniti, slali su nam upute, prijetnje… Ali nisu uspjeli, stojimo tu kao prvog dana”, kazala je sudska službenica Općinskog grašanskog suda u Zagrebu Marija Paun.

Predstavila se kao “potplaćen i ponižen sudski službenik”.

“Marija ima kredite, dugove, minuse. Puno je takvih priča”, poručila je i dodala je da su godinama na koljenima. “Mi smo se sada ustali i vidjeli smo da su oni mali, a mi veliki.”

“U ova četiri tjedna pokazala se cjelovita bahatost onih koji bi trebali biti moralna vertikala izvršne vlasti. Sram ih bilo!”, poruka je s trga Sv. Marka.

“Mama, ja za tvoju plaću ne bih ni ustao ujutro”, stoji u jednom pismu koje je pročitano na prosvjedu, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari