Sud odgodio donošenje presude Gordanu Duhačeku! ‘Utvrđeno je da je došlo do pogreške…’

Prvotno mu je 16. rujna određena kazna od 754 kune, odnosno nekadašnjih 200 njemačkih maraka

Novinar Indexa Gordan Duhaček nije dočekao drugu presudu zagrebačkog Prekršajnog suda u samo tri dana jer je stigao ispravak Optužnog prijedloga te je samim time došlo do – odgode.

“Utvrđeno je da je došlo do pogreške u činjeničnom opisu djela prekršaja u kojem nije preciziran datum i vrijeme počinjenja te ovom prilikom u potpunosti mijenjamo činjenični opis prekršaja”, prenosi Index ono što stoji u ispravku Optužnog prijedloga.

Inače, presuda se očekivala zbog satirične prerade pjesme “Vila Velebita”, objavljene 21. kolovoza ove godine na Duhačekovu Twitter računu.

Prvotno mu je 16. rujna određena kazna od 754 kune, odnosno nekadašnjih 200 njemačkih maraka, i to zato što je u srpnju prošle godine na Twitteru iskoristio kraticu ACAB, koja prevedena na hrvatski znači “Svi su policajci gadovi” (engl. All Cops Are Bastards). A sad je slijedila nova.

Photo: Bruno Fantulin/PIXSELL

Postupanje policije i pravosuđa osudili su oporbeni političari, Udruga hrvatskih sudaca, povjerenica Vijeća Europe za ljudska prava Dunja Mijatović, a čak su premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković izrazili žaljenje zbog cijelog slučaja te zatražili dodatna objašnjenja o cijeloj situaciji.

Najspornije u cijeloj priči jest to što Duhaček tvrdi da mu je sudac Prekršajnog suda Krešimir Ožanić prije ročišta došao pred ćeliju i uz prijetnju 30-dnevnog zatvora tražio da prizna nedjelo. Najavio je i da će biti osuđen zbog onoga što je objavio i to se dogodilo…
Vanja Deželić
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari